Općenito > Propisi
Voznja bez vozacke skutera 150ccm
Grale:
--- Citat: steeef - 26 Veljača, 2012, 12:03:44 ---da je vozačka samo formalna stvar kupovali bi ju u knjižarama ko i ostale obrasce.
ideš tam valjda da te nauči vladanju s motorom autom kamionom ili bili kakvim motornim vozilom.
ak nemaš vozačku,nemaš ni iskustvo,osim po nekim brdima goricama van prometa..a to nema veze sa situacijama di si ti u prometu s ostalim vozilima nit se znaš ponašat kak treba.
vozit bez vozačke i bez rege nema opravdanja.
ak se more kupovat skuter i čining dijelovi i to nije bacanje para a vozačka je bacanje para jel..
--- Kraj citata ---
zato nam i je takva banana od države kad je svako sebi vlada i sabor...nek se on vozi bez vozačke samo,kaj mene briga,nek mu zleti neka budala sa sporedne ulice pa nek vidi onda dal mu je isto dal je imal vozačku ili nije...više će najebat on bez vozačke makar se vozil po ograničenju,nego ovaj koji mu je izletio...
nećeš da ti velim kakva kazna čeka frenda kaj je vozil venoxa 250 bez vozačke,rege i nekaj malo je napuhal,a lik je njega roknul...kazna tolka da je mogel platit regu,vozačku i ostalo bi mu za svaki dan otić u mađarsku na kurabe...pa ti biraj fino kaj ti je bolje...
qLitoRisZu:
--- Citat: Zokaaa - 22 Veljača, 2012, 22:57:30 ---Baš to. Ali nekima jednostavno ne vrijedi objašnjavati.
Ja dižem tužbu protiv roditelja od klinca što me je skucao, jer zbog ozljede sam dobio otkaz (tj. nisu mi htjeli produžiti ugovor), troškovi terapija, goriva, tableta... večinu stvari koje sam prije radio mogu prekrižiti. Godinu dana živio od 0kn jer nisam mogao ništa fizički raditi, prodao auto da imam tih godinu dana šta jest.... Ma mogao bi nabrajati do sutra.
A mali šupak se nije udostojio ni ispričati.
Ne razumijem roditelje koji kupe klincu skut/motor od 125/150/250 ili koliko već kubika i dopuste mu da se vozi bez vozačke? Pa nije to igračka.
Vozio sam se i ja bez vozačke ko klinac na tomosu automaticu ALI po dvorištu ili po šumi/livadi gdje nema žive duše, a ne drugih sudionika u prometu...
--- Kraj citata ---
mos mi objasnit nesto?
koja bi bila razlika da je taj mali imo vozacku i da te lupio i da nije a lupio te? svejedno te lupio vozacka je komad papire koji platis vecina maminih i tatinih sinova nikad nesjednu u auto a tatica im sredi vozacku po meni su oni veca opasnost od nekog ko nema vozacku a zna vozit.... to je moje misljenje
Grale:
--- Citat: qLitoRisZu - 26 Veljača, 2012, 12:12:19 ---mos mi objasnit nesto?
koja bi bila razlika da je taj mali imo vozacku i da te lupio i da nije a lupio te? svejedno te lupio vozacka je komad papire koji platis vecina maminih i tatinih sinova nikad nesjednu u auto a tatica im sredi vozacku po meni su oni veca opasnost od nekog ko nema vozacku a zna vozit.... to je moje misljenje
--- Kraj citata ---
po čemu onaj bez vozačke zna vozit bolje od onog sa vozačkom???po tome jer nije nikad propise položil,lječnički prošel, vozil auto-motor uz instrukcije itd...
daj se poslušaj kaj pričaš molim te...ako je taj klinac maloljetan kaj je lupil zoku, onda će njegovi starci dobit jebeno po đepu,a da meni to u budućnosti dijete napravi,nebi izašel iz kuće do 45.-te godine,i dok bi se zaposlil sve bi mi vraćal s kamatama...
Ruff Ryder:
--- Citat: Grale - 26 Veljača, 2012, 12:18:31 ---po čemu onaj bez vozačke zna vozit bolje od onog sa vozačkom???po tome jer nije nikad propise položil,lječnički prošel, vozil auto-motor uz instrukcije itd...
daj se poslušaj kaj pričaš molim te...ako je taj klinac maloljetan kaj je lupil zoku, onda će njegovi starci dobit jebeno po đepu,a da meni to u budućnosti dijete napravi,nebi izašel iz kuće do 45.-te godine,i dok bi se zaposlil sve bi mi vraćal s kamatama...
--- Kraj citata ---
kakve veze ti ima vozacka sa znanjem o voznji ? nikakve.. praksa je bitna.. moras sam znat kak se ponasat u prometu i ko ima prednost..
decki bez prakse ne mogu skuzit kad ce im netko izletit.. to se i meni moze desit a u aktivnom sam prometu vec 2-3 godine... i da ja sam jedan od onih koji nije imao vozacku a vozio se.. i sad ju imam.. i imam frenda koji nema vozacku a opet se bolje ponasa u prometu i sve od onih koji ju imaju :icon_thumright:
qLitoRisZu:
--- Citat: Grale - 26 Veljača, 2012, 12:18:31 ---po čemu onaj bez vozačke zna vozit bolje od onog sa vozačkom???po tome jer nije nikad propise položil,lječnički prošel, vozil auto-motor uz instrukcije itd...
--- Kraj citata ---
sta nije bolje da se nauci vozit i stekne neki osjecaj za voznju i stanje u prometu dok je mladi makar i bez vozacke nego da npr. napuni 18 kupi bjesan auto ili motor i mlad nadobudan misli kako ima vozacku da zna vozit pogine drugi dan? jer se mora dokazat kako zna vozit i da pokaze kako njegov novi auto ide 150 kroz naselje,nazaloost vecina mladih tako razmislja imam vozacku ja znam vozit a nije bitno sto do 18. god. nikad nije sjeo u auto ili na motor... vecinu propisa znaju i djeca od 10 godina po meni je bolje pametan bez vozacke nego glupi i nadobudni s vozackom.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju