nisan te bas svatia na sta tocno mislis,al kod koji se nalazi u centrali se nalazi i u master kljucu( onaj crni komad sta se moze izvadit vani) i taj kod je isti u masteru i u cdiu i kad das kontakt priko antene se taj kod iz kljuca salje u cdi i ako je isti,centrala ga ocita i pusta iskru na motor
dok obicni kljuc( slijepi kljuc) nema fizicki kod ka kod mastera nego u sebi integriran kod koji se programiranjen priko mastera dobija da bude isti ka u mastera i cdi i tako se kljuc programira da motor moze upalit, al priko slijepog kljuca se nemoze programirat drugi slijepi kljuc ka sta je slucaj s master kljucen
e sad ja neznan sta si ti tia rec,da se moze s jednin te istin master kljucen upalit dva razlicita motora (cdia) sta ne virujen jer taj kod koji je u masteru je nepromjenjiv koliko ja znan i pase samo za jedan cdi ili si tia rec da se jedan slijepi kljuc moze programirat na dva razlicita cdi s dva razlicita master kljuca i palit dva razlicita motora,a ni to mi nema bas neke logike jer koliko znan kljuc se moze programirat samo za jedan cdi..
al ko zna mozda i nisan u pravu
evo ovako ..
znaci CDI se programira , programirat ga se može samo putem master kljuca , SVAKI CDI IMA SVOJ MASTER KLJUĆ
znaci izgubite MASTER kljuc i nema vise programiranja , ako vam je osta koji drugi kljuc cuvat ga ka oci u glavi
e sad .. SVAKI SLIJEPI KLJUC IMA KOD .. taj kod se ne moze programirat .. znaci kupis kljuc i ima svoj kod i on je uvik takav ...
kako nema bezbroj kodova mogu se pojavit isti .. al to je skoro nemoguce .. al opet zato su kljucevima razliciti zubci ..
i sad npr.
Imaš MASTER ključ i još jedan obični i oces napravit jos jedan
kupis novi slijepi kljuc ... narezes zubce ..
i onda moras stavit MASTER kljuc , pa taj obicni , pa taj novi , pa opet MASTER - u tom slucaju si programira CDI da pamti ta 2 kljuca (MASTER uvjek pamti )
a npr. da ides kodirat i stavis MASTER , pa taj novi , pa MASTER - u tom slucaju si izbrisa onaj obicni kljuc sta si ima , jer CDI se programira da pamti kljuceve (njihove kodove) , tako da se izmedu MASTER-a ubacuju oni .. i svaki put moras ih sve ponovo ubacit
znaci za svaki novi kljuc moras ponovit i ubacit i sve ostale
a sad ono sta sam govoria da upalis s istim kljucem dva motora
tribas ima 2 CDI-a , njihova 2 MASTERa , i 1 slijepi kljuc
i samo ponovis postupak
ali posto ce ti taj kljuc odgovarat jedome motoru (tj. MASTER kljucu) jer su isti zubci , DRUGI MASTER ce imat druge zube .. pa moras odvojit đek od brave , stavit master kljuc u bravu (on se nece moc vrtit jer nisu isti zubci) i onda ti vrtiš đek i tako simuliraš okretanje kljuca u bravi
i tako kodiras kljuc na oba motora
valjda si sad shvatia
CDI - MASTER - jedinstveni su i CDI UVIK IMA 1 SVOJ MASTER
slijepi kljuc - ima KOD koji je uvik isti (da ne bude zabune ima i onih sta se mogu kodirat putem strojeva drugih) ali za piaggio nema veze jeli programabilan ili ne , jer se u njega CDI programira , a ne kljuc