Tehnički kutak > Tuning skutera
Remen Malossi
kirbi:
--- Citat: Punisher - 09 Listopad, 2006, 15:00:13 ---
--- Citat: kirbi - 09 Listopad, 2006, 13:56:25 ---
--- Citat: roby44 - 09 Listopad, 2006, 13:44:56 ---nije do remena, stavi multivar.
50-100km da remen sjedne pa ces vidjet kako ce ic. vjerojatno centralni i rolice.
--- Kraj citata ---
ne vjerovatno nego sigurno...jel to mozda klevar blet???
remen je ok al ti se brze trosi od serijskog...dobio si nekaj s njim al ne puno....
--- Kraj citata ---
Je kevlar belt je. Pa koliko se moze s takvim remenom prec u km ??? Rolice su mijenjane nekih 100 km prije nego sto sam mijenjao remen. i ja malo sumnjam na centralni... gotovo istovremeno mi remen pocne stezati i variomat i centralni :sad3: Pa kakva razlika sad odjednom samo radi novog remena... mislio sam ok treba nesto proc s novim da lipo sjedne ali da mi ovako nisko drzi na okretajima to je za nevjerovati :o . Skuter je teska serijala... stvarno za ne b'livit.
--- Kraj citata ---
imas ona 3 federa u kuplungu...znaci ne centralni nego ona mala 3...
njihova tvrdova ti odreduje na kojim okretajima ti motor krace
ako si reko sve serijala....malossi zeleni ili zuti...
zuti su ti vec malo pretvrdi to je za base kitove al imo sam ja jedno vrijeme zute...
probaj ti rade sa zelenima... :)
Mr J:
kirbi ti je odgovorio... te opruge su izgubile krutocu i onda pustaju kuplung pri manjim okretajima a nema momenta i snage za povuci... Mislim da bi trebao staviti zelene malossijeve opruge (3kom).
Mislim da bi ti bilo pametnije dati lovu za multivar ili neki auspuh nego za taj remen... ali tvoji su novci i radi s njima sto hoces... :toothy10:
mrcina:
čekaj mallo kažite vi meni imam kymco 125 i moram mu nabiti gas na 6000-7000 o/min da bi krenuo malo bolje jel to ok ili malo previše. i kako to spustiti na nekih 4500-5000 o/min.
Punisher:
--- Citat: Mr J - 09 Listopad, 2006, 17:01:52 ---kirbi ti je odgovorio... te opruge su izgubile krutocu i onda pustaju kuplung pri manjim okretajima a nema momenta i snage za povuci... Mislim da bi trebao staviti zelene malossijeve opruge (3kom).
Mislim da bi ti bilo pametnije dati lovu za multivar ili neki auspuh nego za taj remen... ali tvoji su novci i radi s njima sto hoces... :toothy10:
--- Kraj citata ---
E a gle sad ovo:
1. Morao sam promijeniti remen i pošto se ne kužim najbolje a znanje mi trenutno rapidno raste (iako ima još mnogo rupa) prijatelj mi je savjetovao da uzmem Malossijev remen. Recite mi zašto ne traje koliko i serijski i koliko uopće mogu proći s njim u kilometraži?
2. i možda najvažnije je u tome da je sa serijskim remenom s mjesta kretao sa nekih 5-6000 okretaja (nisam siguran) ali dovoljno da me počupa s mjesta ??? . Jedini problem je bio što bi dobro krenuo i onda išao gore od traktora a da ne govorim kako bi prekrasnim puževim hodom išao uzbrdo (prebrzo bi gubio na snazi baš zbog malih okretaja-kao da je stari remen pošteno proklizivao ako je to uopće moguće). To smo već raspravljali (još jednom) u ovoj temi http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=529.0 .
3. Sad stvarno na kraju ne kužim to sa kuplungom baš radi ta dva remena. Ljudi :help: jer me moj pužić počinje jebeno živcirati :angry4:
el:
--- Citat: Punisher - 09 Listopad, 2006, 20:40:32 ---
--- Citat: Mr J - 09 Listopad, 2006, 17:01:52 ---kirbi ti je odgovorio... te opruge su izgubile krutocu i onda pustaju kuplung pri manjim okretajima a nema momenta i snage za povuci... Mislim da bi trebao staviti zelene malossijeve opruge (3kom).
--- Kraj citata ---
E a gle sad ovo:
1. Morao sam promijeniti remen i pošto se ne kužim najbolje a znanje mi trenutno rapidno raste (iako ima još mnogo rupa) prijatelj mi je savjetovao da uzmem Malossijev remen. Recite mi zašto ne traje koliko i serijski i koliko uopće mogu proći s njim u kilometraži?
2. i možda najvažnije je u tome da je sa serijskim remenom s mjesta kretao sa nekih 5-6000 okretaja (nisam siguran) ali dovoljno da me počupa s mjesta ??? . Jedini problem je bio što bi dobro krenuo i onda išao gore od traktora a da ne govorim kako bi prekrasnim puževim hodom išao uzbrdo (prebrzo bi gubio na snazi baš zbog malih okretaja-kao da je stari remen pošteno proklizivao ako je to uopće moguće). To smo već raspravljali (još jednom) u ovoj temi http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=529.0 .
3. Sad stvarno na kraju ne kužim to sa kuplungom baš radi ta dva remena. Ljudi :help: jer me moj pužić počinje jebeno živcirati :angry4:
--- Kraj citata ---
vec sam negdi napiso da sam imo isti problem reko mi je jedan decko koji mi je to popravio da mi kuplung nije dobro odvajalo fergazer mi je ocistio stavio drugu svijecicu i skuter mi ide puno bolje...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju