Općenito > Generalno o skuterima
skuter kao ravnopravno prijevozno sredstvo u prometu
Grale:
u većini eu zemalja sa b kategorijom dobiješ a1(da tak nazovemo)...al nznm do kolko kw je ograničeno,dal je 11 ili 6 ili kolko već...a 50 ccm nemoraš ni registrirat(vjerojatno samo neki tehnički pregled) nego se možeš sa njim vozit po biciklističkoj stazi i bez kacige,a za vozačku nisam siguran,ali nesmiješ brže od 30kmh vozit...
i normalno da je skuter budućnost gradske vožnje...dok usporedim vožnju zagrebom sa skuterom ili autom-u najmanju ruku 5 puta kraća i isplativija je vožnja sa skuterom...u malim gradovima skuter dolazi do izražaja a kamoli zg ili neki drugi milionski gradovi...
u velikom dijelu hrvatske sezona skutera traje skoro cijelu godinu,čak i u kontinentalnoj,jer ja se vozim sve dok ne padne snijeg ili temp nebude dosta ispod nule... :)
eladio:
to u njemackoj imas 25ccm klasu koja ide po biciklistickim pravilima ako se ne varam :icon_scratch:
JogFromYamaha:
nije istina
imaju moped klasu koja se samo s pokazom vozi do 50cc i do 30km/h
Domba:
Od toga da skuter bude ravnopravan nema nista dok neki ne svate da nije bitni koliko prometalo (aka vozilo) vozis nego prometni propisi. Hrpu puta mi se dogodilo da mi vece vozilo od onoga kojeg ja vozim, nebitno auto dal bozim auto, kombi, skuter oduznme prednost prolaska i pretjece samo zato sto je vece i onda poslje samo smeta na cesti, jer recimo prestigne i 100m dalje skrece i koci ko blesav i slicno...
Uglavnom kod nas je takva vozacka kultura da nemozemo nista napraviti, osim sjesti i plakati i dobro paziti svugdje oko sebe...
Grale:
--- Citat: JogFromYamaha - 27 Prosinac, 2011, 16:49:45 ---nije istina
imaju moped klasu koja se samo s pokazom vozi do 50cc i do 30km/h
--- Kraj citata ---
pa da...znači treba njim kao pokaz,iliti na mjestu tablice neka oznaka...
--- Citat: Domba - 27 Prosinac, 2011, 16:54:10 ---Od toga da skuter bude ravnopravan nema nista dok neki ne svate da nije bitni koliko prometalo (aka vozilo) vozis nego prometni propisi. Hrpu puta mi se dogodilo da mi vece vozilo od onoga kojeg ja vozim, nebitno auto dal bozim auto, kombi, skuter oduznme prednost prolaska i pretjece samo zato sto je vece i onda poslje samo smeta na cesti, jer recimo prestigne i 100m dalje skrece i koci ko blesav i slicno...
Uglavnom kod nas je takva vozacka kultura da nemozemo nista napraviti, osim sjesti i plakati i dobro paziti svugdje oko sebe...
--- Kraj citata ---
najbolje dok ti izleti iz dvorišta ili sporedne ulice i onda se vozi 10 na sat i oćeš ga zaobić i onda on da gas i još ti psuje...zato sam ja par puta tak stal sa strane,skinul kacigu i krenul prema njemu,odma je špura bila... :icon_biggrin:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju