Općenito > Generalno o skuterima

skuter kao ravnopravno prijevozno sredstvo u prometu

(1/7) > >>

JogFromYamaha:
razlika je u tome sta u hr su skuteri vise za kurcenje malih budala kojima tata sve kupuje
u italiji je skuter prevozno sredstvo ko auto
i oni voze skute po 10 godina odnosno dok se ne raspadne do kraja

i naravno da je jako zastupljeni segment taiwanaca i japanaca koji su ajmo rec najjeftiniji ako gledas na 10 godina kolko ulozis u njih
takoder kod njih je servisna mreza skutera i djelova za njih jako jako razvijena, konkurencija je jaka i djelovi su jeftini i koupis ih na kiosku
il kod mesara ako ti je hitno.
kod nas osim piaggia nitko nema servisnu mrezu sta je veliki trzisni propust i sto je zalosno
da kod nas nemozes kupit set dizni u ovlastenom servisu ili im treba 3 mjeseca da dobe dio ili neznaju stelat karbove.
al to je druga prica

MIKSETA:
tacno jog tamo voze i stariji ljudi a ne samo neki klinci od 12 god  :icon_thumright:
to koriste i za otic na pijacu, i dr obvrske takva si je drzava kulturni narod  :toothy12: :toothy12:

Grale:
razumijem ja to sve...al kod nas je cijena scarabea skoro ista ko i sr-a ili runnera...ja osobno tog od 50 ccm nebi nikad imal...eventualno od 200 jer je ful jeftin...
ko zna možda je kod njih scarabeo puno jeftiniji od navedenih gore... :)

eladio:
kod njih ljudi imaju stav, zakone i td. potpuno drugacije od nasih..
kako je netko rekao tamo u italiji svi koriste skutere,
zakoni i parking i guzve i milion drugih detalja poticu na kupnju skutera..
i to su sve vrlo logicni argumenti..
nazalost mi se tu ne mozemo usporedjivati u cijelosti..

ali s vremenom i mi cemo osjetiti sve vise prednosti istih vec vidim...
pa vec sada su guzve takve da je stvar jasna da skuteri imaju buducnost..
parking kad bi se prilagodio kao sto je stvar u italiji to bi vec puno znacilo...
jos kad dodju i vise do izrazaja razlike troskova odrzavanja skutera i auta (porezne, registracijske, servisne i druge razlike troskova)
i uz ukidanje blokada (ili makar kad bi doslo do pomaka kategorije do 125ccm s ogranicenjem u kW) da ekipa s vozackom od auta moze voziti zakonski dozvoljene ( :toothy11: ) skutere..
vec bi situacija bilo bolja..  :laughing7:

nazalost tesko ce doci do pomaka ako se po tom pitanju ne stvori neki lobi koji ce promovirati navedene prednosti
treba promjeniti neke od navedenih stvari na bolje

ovo je sve u biti druga tema pa cu ju splitati  :redface:

stjepko007:
ma ima ih i kod nas puno
samo pogledajte po ljetu npr. u Dubrovniku se morate dobro potruditi da bi nasli parking za skuter,koliko ih ima.... :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju