Tehnički kutak > Tuning skutera

Minarelli midrace radilica i ležajevi za nju!?

<< < (10/35) > >>

gumy:
tvoje godište nema navoj na magnetu tako da ćeš trebati drugčiji radapciger da izvučeš magnet.

doritos:

--- Citat: gumy - 04 Studeni, 2011, 16:44:20 ---tvoje godište nema navoj na magnetu tako da ćeš trebati drugčiji radapciger da izvučeš magnet.

--- Kraj citata ---

kaj su mjenjali onaj tip magneta?? ne kuzim zakej...bzvz..

ivanm:
znači treba onaj s krakovima.

gumy:
nebi trebo taj koristiti jer će 90% saviti magnet ako je zapeko i duže vrijeme nije skidan
napravi se ploča sa 3 rupe koja se ušarafi na šarafe koji okreću vodenu pumpu sa centralnom rupom s navojem ko klasični radapciger i tako se izgura magnet van.

pralas:

--- Citat: danc00 - 03 Studeni, 2011, 22:26:20 ---Kad se skine dole cijela mašina, i cilindar, jel treba kakav radpciger za struju ili radilicu, kak se to rastavi? Lažajeve bi htel ostavit na radilici, jer ak ću prodavat serijsku radilicu onda bi htel da ležajeve ostanu gore uprešani, pošto sad nema ni mm lufta i sve je ko novo, tek 13T km ima skuter!

--- Kraj citata ---
ovako:
1.kada skines masinu,onda izvadis sve sa strane variomata,skines cilindar,klip....
2.zatim skines vodenu pumpu,na magnetu je matica koju je najbolje kompresorom skinuti...
3.kada skines maticu moras imati radapciger da bi skinio magnet(drugacije osim fus metodama ne ide dolje),e sada ako je ovako kako gumy kaze(da unutra nema navoja) onda moras onaj drugi radapciger koristit sa karakovima...
4.kada skines magnet,onda odsarafis namotaje(drze ih 2 sarafa)
5.zatim skines sve sarafe koji drze veliki i mali blok(imbus 5mm,najbolje da koristis one imbus nastavke koji idu na gedoru jer ces drugacije jako tesko skinuti,mislim da ima 8 sarafa)
6.e sada tezi dio kada si to sve napravio,sa strane magneta stavis drvo na osovinu radilice(di se sarafi matica) i sa cekicem počmes lupati preko drveta da se blokovi razdvoje a opet da ne ostetis radilicu...
7.meni osobno je islo jako tesko preko drveta i skoro da nisam uspio rastvoriti blokove,tako da sam ja udarao direktno cekicem po osovini(jer je radilica ionako bila za smece) i onda sam uspio rastvoriti veliki i mali blok...

nadam se da proces stavljanja lezaja i radilice znas,,ima vise mogucnosti jer se poliamidni lezajevi ugraduju drugacije nego celicni(griju se u ulju a radilica se stavlja u zamrzivac)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju