Tehnički kutak > Tuning skutera
Minarelli midrace radilica i ležajevi za nju!?
dino73n:
--- Citat: bakija - 28 Listopad, 2011, 01:14:50 ---ide c4 najnormalnije...kad se ugrije blok on upada ko u maslac ja sam sebi prije 10 dana mijenjao ležejeve....prvo sam stavio ležajeve u blokove radilica unutra tri duga šarafa na koje sam dotezo dok se blokovi nisu približili na jedno 1.5cm ta tri vanka i svih normalnih 8 unutra i dotežeš ih cik cak dok se blokovi skroz ne spoje dobro dotegneš i nema beda radilica nije ni malo zapinjala u poćetku...ide normalno..ti ležajevi uopće nisu toliko osijetljivi koliko mi mislimo...i kad prvi put uplaiš motor sa novim ležejevima nećeš odma full gas pustiš ga 10 min da se dobro ugrije,ugasiš ga da se ohladi i ponovno ga upališ da se ugrije i tako par puta...i ako koim slućajem ležaj ne sjedi u bloku najbolje kod tog grijanja i hlađenja će nasjesti kako treba...samo je bitno da se ne lupa po njima...
--- Kraj citata ---
Nije ti ovo bas najpametniji sistem,prvo lezajeve u blokove je ok al kod ubacivanja radilice u lezajeve trebas napraviti pripremak koji navrnes na navoj na radilici pa da radilicu uvuces u lezaj kako jednu tako i drugu stranu jer kad sarafima pritisces blokove vrsis pritisak na sredisnji bolcn u radilici i lako mozes izbaciti radilicu iz centra/balansa.
Ja sam to sebi napravio tako jednostavno,uzmes dvije matice/navrtke jedna sa navojem koji odgovara na radilicu a druga koja odgovara na navojnu sipku koju vec imas i zavaris jednu za drugu. navrnes to na radilicu pa navojnu sipku u to.Onda nadjes odgovarajuci komad cijevi kojice da osloni tacno na unutarnji dio lezaja pa to nabacis preko navojne sipke pa na to neku vecu podlosku i onda maticom/navrtkom dotezes a radilica se uvlaci u lezaj.Tako isto i drugu stranu samo sto tad radilica stoji a mali blok se primakinje velikom.
Ovim sistemom osim sto nije bilo pritiska na sredisnji bolcn na radilici nije bilo ni pritiska na kugle u lezaju tako da je ovo najsigurniji sistem.
igor.sb:
--- Citat: luna500rr - 28 Listopad, 2011, 09:48:45 ---RMS = Motorforce
--- Kraj citata ---
da ali ona s plasticnim umetcima
ovo je jos najjeftinija varijanta, takve radilice
http://www.scooter-center.com/scoweb/pages/productdetail.grid?product=288621639050800&target=productdetail&category1=A%3AA_YAMAHA%3AA_YAMAHA_AEROX5004&category2=CAT%3ACAT_KURBELWELLE
luna500rr:
--- Citat: igor.sb - 28 Listopad, 2011, 10:05:25 ---da ali ona s plasticnim umetcima
ovo je jos najjeftinija varijanta, takve radilice
http://www.scooter-center.com/scoweb/pages/productdetail.grid?product=288621639050800&target=productdetail&category1=A%3AA_YAMAHA%3AA_YAMAHA_AEROX5004&category2=CAT%3ACAT_KURBELWELLE
--- Kraj citata ---
ta ima neku nestandardnu dimenziju iglicastog, barem je tako za cpi...
ima li te radilice s 12mm bolcenom za minarelli?
danc00:
--- Citat: ivanm - 28 Listopad, 2011, 08:36:55 ---zemeš si skf poliamid ležaje i plave semeringe, oni su viton... mislim da bgm ima takvo pakiranje... lageros u zg ima sve to..
http://www.scooter-center.com/scoweb/pages/productdetail.grid?product=288621639128832&target=productdetail&category1=A%3AA_YAMAHA%3AA_YAMAHA_AEROX5004&category2=CAT%3ACAT_KURBELWELLE
--- Kraj citata ---
Javil sam se Anđelku u Lageros, ima točno te ležaje samo kaj su Bugarski naravno...jel to kaj smeta, i sam znaš da nema više Francuskih...a sad po dučanima u Zg mi sebaš nejde spitavat jel imaju Francuske :dontknow: Jel ti znaš možda di se to još prodaje pa da imaju te Francuske na lageru?
@igor. sb - Stage 6 HPC sam ja mislil, ona je malo skuplja!
Ne znam jel RMS = Motoforce, jer ova od Motoforcea je cijela puna, dok RMS i ona CM su zalivene plastikom, a sad ne znam kaj je bolje, ta plastika ili da je cijela puna :dontknow:
pralas:
--- Citat: danc00 - 28 Listopad, 2011, 14:08:48 ---Javil sam se Anđelku u Lageros, ima točno te ležaje samo kaj su Bugarski naravno...jel to kaj smeta, i sam znaš da nema više Francuskih...a sad po dučanima u Zg mi sebaš nejde spitavat jel imaju Francuske :dontknow: Jel ti znaš možda di se to još prodaje pa da imaju te Francuske na lageru?
@igor. sb - Stage 6 HPC sam ja mislil, ona je malo skuplja!
Ne znam jel RMS = Motoforce, jer ova od Motoforcea je cijela puna, dok RMS i ona CM su zalivene plastikom, a sad ne znam kaj je bolje, ta plastika ili da je cijela puna :dontknow:
--- Kraj citata ---
ajde sta se brines,ako se meni nisu njegovi lezajevi prozujali na 13 500 okretaja i jos kilometara nakon toga,nece ni tebi sigurno na slabijem midraceu-naravno ako sve uredno slozis...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju