Pozdrav Svima na Forumu,
Zanima me koliko bi me došlo da Skutere koje sam ovo ljeto iznajmljivao na Jadranskoj Obali "Utegnem malo" i pripremim za ljeto 2012 a sve u cilju da budu u TIP TOP stanju i da posluže što duže godina i da budu što robusniji i pouzdaniji.
Znači radi se o 5 komada Keeway Fact 50ccm 2T koji su bez obzira na priče o kinezima jako solidno izdržali torturu
turista i uz redovan servis koji sam napravio na 1000 Km prešli cca 2000-2500 Km po komadu.
Znači optički su i dalje u JAKO dobrom stanju ali bi volio da ih malo utegnem i da im zamjenem eventualne nekvalitete djelove pa bi molio da mi znalci na ovom forumu savjetuju šta bi valjalo zamjeniti i zašto.
Stvari koje sam primjetio da ne valjaju :
Trebalo bi zamjeniti ručke od kočnica jer je jedna pukla na 1 skuteru ostale su i dalje uredu...
( Ali ova što je pukla pokazuje da se radi o nekom jeftinom matrijalu pa bi valjalo to zamjeniti svima )
Na jednom skuteru je mrvicu iskrivljena prednja felga ( Taj je jedini koji nije RACING VERZIJA nego obični model ).
Znači ne osjeti se u vožnji tek na kočenju s prednjom malo zapleše.
Ostala 4 komada su Racing Verzije pa su i dalje u tip top stanju a i na oči se vidi da je kvalitetnija felga.
Znači ukratko :
Pale iz prve, naštelani su,rade na 18000 2000rpm ne tresu se, nogare i dalje uredu,plastika utegnuta ( Na 2 komada malo labavija oko volana ),solidno vuku 2 turista cca 50-55 kmh itd itd.
Šta bi mi savjetovali da im zamjenim da ih još malo utegnem da nisi čista serijala i da dobiju na udobnosti i izdržljivosti...( Kuglice,kočnice,amortizere,gume ?)
Računam nekih 1000 - 1200 Kn po komadu da bi uložio ( p.s. Nalazim se u zadru pa ne bi bilo loše da mi predložite nekoga "meštra" koji bi odradio to sve pouzdano i kvalitetno ).
Hvala svima unaprijed na odgovorima