Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Doživija sam i preživija prometnu nesreču  (Posjeta: 6328 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Peugot SF2
  • MojSetup: Stage6 Pro Racing
  • MojSpuh: TP Nardo
Odg: Doživija sam i preživija prometnu nesreču
« Odgovori #20 : 09 Ožujak, 2008, 22:03:48 »
ma jebi pasa iruda tovara jarca aj mi ti onda plati vozacku za jebenih 50 kubika motor 3000kn..mislin stvarno koje budalastine skuter od 50ccm zna vozit i malo dite a ne mi sa 16-17 godina sto smo skoro punoljetni, ja san tako isto se sjeba nisan bia kriv al nisan ima dozvolu i isa san ca jer smo se dogovorili ...i sam san popravlja sebi..ma daj neka spuste na neku normalnu cjenmu vozacki za mopede pa cu mozda i polozit, ovako nema sanse...cekat cu ja 18 za auto!

Offline MaLi_OdvALjivAc

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Grad koji je rekao "NE" spavanju
  • Moj Skuter: Gilera RuNNeR C36 50ccm
« Odgovori #21 : 09 Ožujak, 2008, 22:12:12 »
ma jebi pasa iruda tovara jarca aj mi ti onda plati vozacku za jebenih 50 kubika motor 3000kn..mislin stvarno koje budalastine skuter od 50ccm zna vozit i malo dite a ne mi sa 16-17 godina sto smo skoro punoljetni, ja san tako isto se sjeba nisan bia kriv al nisan ima dozvolu i isa san ca jer smo se dogovorili ...i sam san popravlja sebi..ma daj neka spuste na neku normalnu cjenmu vozacki za mopede pa cu mozda i polozit, ovako nema sanse...cekat cu ja 18 za auto!
De ohladi se, sta si se raspuhi odmah!?! Kod Vas je zaista preskupo polaganje za skuter, kod mene je to oko 150kn. 3000kn me ne kosta ni za auto!! Stvarno previse
DugA Je uLicA, NoSi kAciGu!! <MF (BS)>

2TOČKA 1ŽIVOT
 *´¨) ¸.·´¸.·*´¨) ¸.·*¨) (¸.·´ (¸.·

Offline BlackNaranča

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Moj Skuter: Peugot SF2
  • MojSetup: Stage6 Pro Racing
  • MojSpuh: TP Nardo
« Odgovori #22 : 09 Ožujak, 2008, 22:18:26 »
e pa vidis, nebi se raspuhiva da san na tvom mistu i da moran dati jebenih 150 kn umisto 3000

Offline Cole#2

• forumski skuteraš
  • Zadar je u srcu mome
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP Race
« Odgovori #23 : 09 Ožujak, 2008, 22:20:36 »
Ajme što ste mi digli tlak kada sam ovo pročita, brate mili pola ljudi na ovome forumu nema vozačke i još pola milijardi ljudi na svitu nema vozačke pa se voze... molim vas poštedite me tih prodika da si staja na cesti i da te auto lipilo ti si kriv.... Ajme majkoooo :angry9: :angry9: JBT ja sam vozija polako 40 na sat i još sam uspija zakočiti prije udara i sada mi reci da sam ja kriv zato što mi je čovik oduzeo prednost... Briga me i za pandure i za sve... ja sam samo kriv što neman vozački, a to ne znači da ja neznam znakove u prometu jer sam ja bio jedno lito u auto školi na satovima jer mi je direktor auto škole moj rođak... molim vas poštedite me jer znate kakva je situacija na svitu, pa molim vas
Dolje Droga, Živili ?evapi!!!!

Offline MaLi_OdvALjivAc

• maxi forumaš
« Odgovori #24 : 09 Ožujak, 2008, 22:21:20 »
dobro, zabodi glavom u zid i bice 5, mojne na mene da se iskaljujes ;)

2TOČKA 1ŽIVOT

Offline vpucko

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Belisce
  • Moja Kaciga: Nolan N84
« Odgovori #25 : 09 Ožujak, 2008, 22:37:40 »
pricajte sta hocete ali mrcina je upravu :)

Offline MaLi_OdvALjivAc

• maxi forumaš
« Odgovori #26 : 09 Ožujak, 2008, 22:43:42 »
Ajme što ste mi digli tlak kada sam ovo pročita, brate mili pola ljudi na ovome forumu nema vozačke i još pola milijardi ljudi na svitu nema vozačke pa se voze... molim vas poštedite me tih prodika da si staja na cesti i da te auto lipilo ti si kriv.... Ajme majkoooo :angry9: :angry9: JBT ja sam vozija polako 40 na sat i još sam uspija zakočiti prije udara i sada mi reci da sam ja kriv zato što mi je čovik oduzeo prednost... Briga me i za pandure i za sve... ja sam samo kriv što neman vozački, a to ne znači da ja neznam znakove u prometu jer sam ja bio jedno lito u auto školi na satovima jer mi je direktor auto škole moj rođak... molim vas poštedite me jer znate kakva je situacija na svitu, pa molim vas
tu se zavrsava prica, podrazumeva se da ne znas, jer nisi polagao nikakv test saobracajnih znakova ili sl- te vrste- uopste o prometu u saobracaju!! :icon_thumright:
i po 345346put, extra si prosao, jako puno srece ;)

2TOČKA 1ŽIVOT

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #27 : 09 Ožujak, 2008, 23:50:14 »
Mene zanima odkud izvlacite takve neistine? Cini vam se logicno pa na temelju toga zakljucujete? Kriva vam je logika.
Mrcina je totalno u pravu - skuteras bi u ovom slucaju jedino platio kaznu za upravljanje bez polozenog vozackog ispita.

Da je pozvana policija ovako bi to bilo:
-oba vozaca  bila bi podvrgnuta alkotestu i ovisno o rezultatu kaznjena
-utvrdila bi se krivica (u ovom slucaju vozac auta) te bi bio prekrsajno kaznjen za izazivanje nesrece, a steta na drugom vozilu (skuter) i eventualne ozlijede pokrilo bi osiguranje kod kojeg je auto osiguran. Ukoliko auto ima (a vecina ima) prosireno osnovno osiguranje, i putnici tog vozila bi bili obesteceni u slucaju ozlijeda
-vozac skutera bi dobio prijavu za upravljanje vozilom bez polozenog vozackog ispita i bio kaznjen propisanom kaznom.

...dogovorili se sa čovikom, on će podmiriti štetu, sutra u servis sa motorom i to je to...

Mislim da ce vozac auta malo razmislit kad vidi koliko treba platit jer svi oni misle da je steta ko na biciklu.
« Zadnja izmjena: 09 Ožujak, 2008, 23:54:29 3alfa3 »

Offline Genesis051

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Hyosung Aquila 125 (prije: G. Runner 50 P.Jet)
« Odgovori #28 : 10 Ožujak, 2008, 00:13:20 »
Naravno da je skupo polaganje... država hoće "berbu"... a ako se tu berbu preskoči, pa se vozi bez dokumenata, onda, ne daj Bože, da ti se išta ovakvo dogodi, jer upadneš u još veću državnu berbu... pogotovo sad, po novom zakonu...
Ne znam ja tako (vozit bez dokumenata)... to smo već negdje spominjali... u bivšoj, zajedničkoj , državi se uopće nije moglo dogoditi, da se vozikaš bez dokumenata... rutinske patrole su bile svukuda uz cestu, i jednostavno se niste imali kuda vozit, a da ne naletite na patrolu...
Ne živim u prošlosti, nego samo spominjem, da bi, realno, tako trebalo biti i u sadašnjosti... teško ćete me uvjeriti, da, zbog manje patrola, nema više poginulih  :( ...  (uvijek je bilo dečki, koji nisu položili, ili regali motor)
Samo je promet bio stostruko rjeđi, i bilo je stostruko jednostavnije/manje opasno učiti na svojim greškama...
Mi smo smjeli krivo procijeniti desni zavoj !!!
 Ako smo "proširili putanju" na lijevu polovicu ceste (ili čak pali na bok, i tako otklizali na lijevu polovicu), ništa se ne bi dogodilo... vratili bi se na svoju polovicu, i shvatili/naučili, da smo loše procijenili zavoj... auto bi prošao svakih pola sata (a i tad, bi bio taj isti, u povratku  :laughing7: :laughing7: :laughing7: )....
Sada... letite ususret kamionu ili autobusu, koji se niti ne može zaustaviti, i idete ususret "povijesti"...

I zato: u vrijeme današnjeg prometa je stostruko važnije da ozbiljno... smrtno ozbiljno, shvatite važnost  auto-škole, za bilo koju kategoriju... i posebno za skutere... napravite parsto metara po kvartu, uhvatite se volana i nitko živ vas ne može uvjeriti da ste tek naučili UPRAVLJAT skuterom... Učenje VOŽNJE skutera traje dok sjedate na njega !
Svaka sumnjiva situacija u prometu, je nova prilika da poginete/naučite preživljavanje u prometu...
« Zadnja izmjena: 10 Ožujak, 2008, 00:19:22 Genesis051 »
Live to ride, ride to live

Offline Genesis051

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Hyosung Aquila 125 (prije: G. Runner 50 P.Jet)
« Odgovori #29 : 10 Ožujak, 2008, 00:28:19 »
P.S. jedinu prometnu koju sam do sad imao (nikad nije kasno za još) na 2 kotača je bila pri situaciji, kad sam imao prednost prolaza...
A imao sam i posjekotinu na vratu (i još imam ožiljak) na 2 cm od karotide... iskrvario bi "u mlazovima"...
Kad sam se vratio iz bolnice, mama mi je rekla, da je 2x prala (flanelsku) košulju... kaže, da je nakon 1. pranja, još bila sva roza (od neoprane krvi)...  :icon_biggrin: ;D :icon_biggrin:
Live to ride, ride to live

Offline Rossi

• maxi forumaš
  • Mjesto: Tuzla
  • Moj Skuter: Gilera Runner ST 200
« Odgovori #30 : 10 Ožujak, 2008, 01:05:51 »
svako odgovara za svoje prekrsaj ...on ce odgovarat sto nema vozacke ,+ jos naprijmer kacige i to slicno...nije regan scoot i to(naveo sam primjer ne kazem da ti ovo nisi i nemas sve)....njega kao takvog neka udari bilo sta auto,kamion,avion....kriv za prometnu nesrecu i ako nema sve ovo je onaj ko je prouzrokovao ...a on ce dobit kaznu za ne imanje ovog sve navedenog ....1000% je tako....znam po sebi...lik me puko sa motorom,ja auto vozio...nista nija imo ni reg ,ni polozeno,ni fara,kroz crveno,iso 200...ali sam mu ja oduzeo prednost...on ce da odgovara za ostale prekrsaje a ja kriv za saobracajnu......drago mi je da si ok preso...mislim ok kako je moglo biti....brz oporavak zelim...
« Zadnja izmjena: 10 Ožujak, 2008, 01:11:29 Rossi »
Valentino Rossi 46!!!!!

Offline ChRiStIaN

• Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Bedekovčina
  • Moj Skuter: Aprilia Leonardo 250
  • Moja Kaciga: SMK Gullwing
  • MojSetup: Polini Hi-Speed control
  • MojSpuh: Serijala
« Odgovori #31 : 10 Ožujak, 2008, 09:13:11 »
a jebga...brzo se oporavi!  :hello:

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #32 : 10 Ožujak, 2008, 11:09:58 »
ne nisi u pravu.
na sudu se ustanovljava tko je kriv za prometnu nezgodu radi odštete oštečenom a ne tko nije imao vozačku ili je imao.

za neimanje vozačke ide kazna novčana i to po novom drakonska a po starom 700kn

u ovom slučaju koji je preživio on bi platio kaznu za neimanje vozačke dozvole a ovaj koji mu je uzeo prednost  išlo bi ovim putem:

oduzimanje prednosti prolaska sa izazivanjem prometne nezgode;izvršenje radnje a da nije provjerio da tu radnju može uraditi sa izazivanjem prometne nezgode;te ide kazna za nepoštivanje prometnog znaka sa izazivanjem prometne nezgode.

po mome ovaj bi se otelio plačajuči te kazne a da ne kažem da bi šteta na skuteru išla sa njegove police te bi mu se premija smanjila oviseči o cijeni oštečenja.

ja sam za neimanje vozacke dozvole i sta nije na meni skut dobio 4000 kn, 3000 kn zato sta nemam vozacku i 1000 sta nije skut na meni nego na roditelju,a uz to nisam izazvao nikakav prekrsaj

to je kazna po novom zakonu ona drakonska.
ali to ti je kazna zato što si vozio bez vozačke.

da te netko pokupio tj. oduzeo ti prednost kazna ti niš nebi bila veča jer policajac odmah vidi po položaju vozila,znakova tko je kriv a ne da pita tko ima a tko nema vozačku.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline Cole#2

• forumski skuteraš
  • Zadar je u srcu mome
« Odgovori #33 : 10 Ožujak, 2008, 13:52:19 »
Shvačam ja sve i razumin... Ali gledajte i čoviku koji je imao vozačku dozvolu se to dogodilo i imato to u onoj temi GILERA 125 totalka ili.....

Ja namjerno nisam htio zvati policiju rad sebe prvo, a posli radi čovika jer je reka da se vrača sa poslovnog ručka (koja čašica vina)... Doša mi je otac i rekao mu da neka mu da sve podatke i policu osigranja inače da će zvati policiju jer je on kriv za prometnu, a i imam svjedoke koji će potvrditi moju brzinu i njegovo kretanje tako da....

UGL ja sam dobro, sada mi je desna noga u elastičnom zavoju... LIST (mišić ispod kolina) mi je natečen i podosta još boli, nadam se da ću se do subote oporaviti jer moram ići vani sa ekipom hahahahaha

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #34 : 10 Ožujak, 2008, 13:56:53 »
Doša mi je otac i rekao mu da neka mu da sve podatke i policu osigranja inače da će zvati policiju jer je on kriv za prometnu, a i imam svjedoke koji će potvrditi moju brzinu i njegovo kretanje tako da...

OK, dakle, popravak tvog skuta ce platiti njegovo osiguranje jer ce mu sigurno biti preskupo to platiti gotovinom, a i ne isplati mu se. U tom slucaju mora njegovo osiguranje napraviti izvid stete na skuteru. Ako skuter nije u stanju doci do procjenitelja, procjenitelj dolazi u (nadam se ovlasteni) servis gdje je skuter. Naravno, vozac auta i ti trebate otici do njegovog osiguranja kako bi rijesili papirologiju gdje on izjavljuje da je kriv za sudar.

UGL ja sam dobro, sada mi je desna noga u elastičnom zavoju... LIST (mišić ispod kolina) mi je natečen i podosta još boli, nadam se da ću se do subote oporaviti jer moram ići vani sa ekipom hahahahaha

Nisam siguran, ali mislim da za to nemas osnove za odstetu. Za ozlijede nastale u prometnoj nesreci uvije treba zvati policiju na uvidjaj pa tu vjerojatno pusis. Ipak, raspitaj se koje su ti opcije u vezi toga.

Offline Cole#2

• forumski skuteraš
  • Zadar je u srcu mome
« Odgovori #35 : 10 Ožujak, 2008, 15:00:39 »

Nisam siguran, ali mislim da za to nemas osnove za odstetu. Za ozlijede nastale u prometnoj nesreci uvije treba zvati policiju na uvidjaj pa tu vjerojatno pusis. Ipak, raspitaj se koje su ti opcije u vezi toga.

ma ne nisam reka za odštetu nego da odem u subotu van sa ekipom  :toothy3:

Offline master_o_fight

• maxi forumaš
  • Mjesto: ri
  • Moj Skuter: s2
« Odgovori #36 : 10 Ožujak, 2008, 16:24:37 »
brz oporavak :icon_thumright:
vozi idiote vozi !!!!!

Offline Goran

• forumski skuteraš
  • RUNNER 200 VXR G.M.
  • Moj Skuter: RUNNER 200 VXR, RUNNER 180 SP
« Odgovori #37 : 10 Ožujak, 2008, 18:49:21 »
bit će bolje, kad kreteni nauče voziti!!!!!!!!!!!! :icon_thumright:
A.A.
GORAN VXR-RACING SPIRIT
180 SP RACE EDITION
IVAN FAZEKAŠ-FAZA IN PRISON

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #38 : 11 Ožujak, 2008, 08:53:57 »
znaju oni vozit samo oni voze po svojim zakonima a ne zakonima države u kojoj žive pa nam je promet takav kakav je.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline X-Thug

• maxi forumaš
  • Osobni Text?
  • Moj Skuter: BMW E91
« Odgovori #39 : 11 Ožujak, 2008, 20:20:28 »
Robi nisu svi zadrani ovakvi...Cole i da si ti vozia 5 na sat koga briga dobivas kaznu zato sta nemas vozacku,a o kakvim ti to svjedocima pricas sta ce rec koliko si brzo vozia,ali imaju radare na čelu...ja cu dobit enormnu kaznu jer su mu zaustavili bez vozačke a skuter je na čačino ime,a ja san ima 18 godina...i odma posli toga san se upisa u auto školu...kako ja neznan za te sudare po zadru a ovaj ogulinac zna
...........1...........8...........7...........