Naravno da je skupo polaganje... država hoće "berbu"... a ako se tu berbu preskoči, pa se vozi bez dokumenata, onda, ne daj Bože, da ti se išta ovakvo dogodi, jer upadneš u još veću državnu berbu... pogotovo sad, po novom zakonu...
Ne znam ja tako (vozit bez dokumenata)... to smo već negdje spominjali... u bivšoj, zajedničkoj , državi se uopće nije moglo dogoditi, da se vozikaš bez dokumenata... rutinske patrole su bile svukuda uz cestu, i jednostavno se niste imali kuda vozit, a da ne naletite na patrolu...
Ne živim u prošlosti, nego samo spominjem, da bi, realno, tako trebalo biti i u sadašnjosti... teško ćete me uvjeriti, da, zbog manje patrola, nema više poginulih
... (uvijek je bilo dečki, koji nisu položili, ili regali motor)
Samo je promet bio stostruko rjeđi, i bilo je stostruko jednostavnije/manje opasno učiti na svojim greškama...
Mi smo smjeli krivo procijeniti desni zavoj !!!
Ako smo "proširili putanju" na lijevu polovicu ceste (ili čak pali na bok, i tako otklizali na lijevu polovicu), ništa se ne bi dogodilo... vratili bi se na svoju polovicu, i shvatili/naučili, da smo loše procijenili zavoj... auto bi prošao svakih pola sata (a i tad, bi bio taj isti, u povratku
)....
Sada... letite ususret kamionu ili autobusu, koji se niti ne može zaustaviti, i idete ususret "povijesti"...
I zato: u vrijeme današnjeg prometa je stostruko važnije da ozbiljno... smrtno ozbiljno, shvatite važnost auto-škole, za bilo koju kategoriju... i
posebno za skutere... napravite parsto metara po kvartu, uhvatite se volana i nitko živ vas ne može uvjeriti da ste tek naučili UPRAVLJAT skuterom... Učenje VOŽNJE skutera traje dok sjedate na njega !
Svaka sumnjiva situacija u prometu, je nova prilika da poginete/naučite preživljavanje u prometu...