Molim vas ako imate ideju zašto moj skuter preslabo koči . O čemu se radi.. I prednja i zadna kočnica su diskovi. Naime, prednja još koliko toliko koči iako ni blizu kako bi trebala, dok zadnja katastrofa. Motor je genaralno u odličnom stanju 4900 km, diskovi kao novi minimalo potrošeni, pločice imaju "mesa". Danas sam bio kod "običnog" meaničara za aute jer tu kod mene nema drugog i odzračio mi je kočnice i dolio ulja no isto je kao i prije, možda malo bolje. Ručke se normalno stiskaju, i ne propadaju. Neobično je jer koliko ja vidim prednja i zadnja su dva odvojena "hidraulička" sistema. U čemu može biti fora? Jel mogu biti spaljene pločice pa da ne koče? Diskove smo pošpricali sredstvom za odmašćivanje kočnica. Pločice nismo... Nije se njima uopće dalo zeazti sa skuterom jer rade aute. Odvezao bih ja skuter u ovlašteni ali mi je relativno daleko, a moram skuter registrirati a ne vjeruem da bi prošao tehnički sa akvim kočnicama. U biti ne znam ni jel gledaju skutre na valjcima. Dajte neke ideje. Usput gdje kupujete pločice? Koje? Zvao sam kymco i za jedan kotač traže 200 kuna. Ne znam jel to puno ili normalno jer sam tek sada u tim vodama.
Napominjem da sam takav skuter kupio pa ne znam zašto je i od kad tako..
pa i meni je tako isto lose kocilo,odi kupi nove pakne i problem rijesen.
i nisu ti pakne 200kn za jedan tocak,ko ti je to reko.ja sam platio za gileru svoje 100kn,ali imas i jeftinijih.
odi u autokreso tamo imas one breaking plocice i rms,one su ti ispod 100kuna.
samo skini ove stare pakne i odi i kupi takve iste.
i onda ce ti kociti ko lud to ti je normalno,plocice se izlizu i onda nevata kak treba.eto nadam se da sam ti pomogo.