Općenito > Propisi

Mjerenje buke u ZG (Maksimir)

<< < (7/12) > >>

sikirica:
meni frend na staroj srki ja mislim da je iz '98. ima 50.000km  :toothy9:
kaze da UOPCE nema postolje za centralnu, da je kupljena sa bocnom samo.

niasm gledao ispod ali sam mu povjerovao ?

Loris Ri:

--- Citat: JogFromYamaha - 20 Kolovoz, 2011, 00:48:02 ---skutere ne mjere na cesti skutera posalju na tehnicki stave ga na valjke i mjere mu brzinu i kolko se dere s uredajem
motore ti stavi na nogaru pregleda ti spulju dali ima db kiler i pregleda ti ako imas aftermarket spuh dali ima homologaciju
ako ima onda ti jedan upali motor dene ga u ler idrzi na otprilike 3750 obrtaja na kojima se prema homologacijskim plaketama mjeri buka

i to ti mjeri s rucnim decibel metrom s oko 2 m udaljenosti
a postoji druga stvar da on zakonski po sluhu moze procjeniti da ti je spuh preglasan i bez mjerenja ti naplatiti
al onda imas pravo zalbe i ako se zalis moras pristati da se tvoj motor mjeri uredajem na tehnickom

--- Kraj citata ---
i sta se dogada ako imas db kiler i zvuk je u granici dozvoljenog,a auspuh aftermarket..??

3alfa3:

--- Citat: Loris Ri - 20 Kolovoz, 2011, 18:48:43 ---i sta se dogada ako imas db kiler i zvuk je u granici dozvoljenog,a auspuh aftermarket..??

--- Kraj citata ---

u HR je za sada samo bitno da nije preglasan. PA taman i da nemas spuh

Loris Ri:

--- Citat: 3alfa3 - 20 Kolovoz, 2011, 18:50:54 ---u HR je za sada samo bitno da nije preglasan. PA taman i da nemas spuh

--- Kraj citata ---
ok...nema kazne.....al tehnicki nemogu proc?

3alfa3:

--- Citat: Loris Ri - 20 Kolovoz, 2011, 18:52:57 ---ok...nema kazne.....al tehnicki nemogu proc?

--- Kraj citata ---

i na tehnickom vrijedi samo buka

Ali nece jos dugo tako. KAd udjemo u EU sigurno ce trebat svaki seraf bit homologiran

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju