Pravno si sposoban od svojeg rođenja i možeš steći vlasništvo i upravljati bilo čime pa tako i motornim vozilom - skuterom!!! A poslovnu sposobnost stječeš s navršenih 18 godina, dok od 14 do 18 godine si djelomično poslovno sposoban i možeš zasnivati radne odnose (ako imaš opću zdrastvenu sposbnost) i slobodno raspolažeš zaradom iz pravno radnog odnosa!!!
Za vožnju skutera trebaš imati 16 godina i položen A1!!!-nikakve punomoći i ostale p.. mate...!!! jer punomoć se upotrebljava u sasvim različitim situacijama i okolnostima!!!!
U vezi kazne, kada ju dobiješ a maloljetan si, moraš doći na sud u prisutnosti roditelja!!!Kaznu ne trbaš platiti ako nećeš odnosno samo piši žalbe...!!!Imam 7 kaznni (tablica, brza vožnja, registracija...) niti jednu nisam platio, pisao sam žalbe, pristao na dobrotvorni rad koji nikad nisam odradio jer to uopće ne postoji bar koliko ja znam iako je moja frendica dobila kaznu od 700 kuna za nenošenje kacige i nije htjela platiti kaznu odnosno pristala je na dobrotvorni rad i nakon 2 mjeseca su je zvali da odradi kznu kao teta u vrtiću, na što je pristala i odslužila svoju kaznu!!!
Ove kazne od 15000, 25000 kuna što vi pišete to su gluposti!!!Te su kazne za prekršitelje zakona koji se duplo brže voze od dopuštenog i za one koji to rade stalno odnosno u kontinuitetu!!!i to će se uvesti od ljeta!!!!Kao i od ljetnog računanja vremena po novom zakonu više neće trebati voziti s upaljenim svjetlima po danu!!!
Policiji odnosno običnoj patroli u autu nikad ne stajem kao ni presretačima u BMW-u i Mercedesima zato što znam da me ne mogu uloviti, a ni oni me nikad ne zaustavljaju, rijetko kad, 2-3 puta u godini dana!!!Tko je vidio tim kretenima stati, imaju oni pametnijeg posla nego nas zaustavljati!!!