Ovako da ne otvaram još 10 novih tema tu ću postaviti sva pitanja pa molim pomoć svih koji znaju nešto.
Znači radi se o SR 50 R Factory 2004.
1. Skuter je kupljen od prijatelja. Prije 2 godine taj skuter je s dvojicom išao 85-86 po satu bez ikakve muke. U međuvremenu je bio slabiji i slabiji dok nije mašina otišla jer se crijevo od ulja zaštopalo i radi toga što se motor nije podmazivao je pukao igličasti ležaj od klipa i sve uništio. Ja sam sam naručivao dijelove za taj motor pa znam da je original išlo sve. Dakle kupljen je novi klip i cilindar original za purejet. Lagano je bio razrađivan i pažen a sad kad sam ja kupio taj motor ide jevdva nekih 79-80 s menom samim a dok se sagnem i dugačka ravnica navuče nekih 86-87 dok je prije 97 po vuri nabrao. U čemu je problem da motor nejde tak a novi originalni klip i cilindar su gore?
2. Zna li netko na kojem principu funkcionira mjerač okretaja i od čega krenuti sa servisom budući da dok se uspori do te granice da se otpusti prijenos i da motor ide kao u leru ako mu se naglo da gas obrtomjer ostaje zaglavljen. Dakle princip rada da vidim dal je to do bobine ili do sata? Al čudi me da bi do sata bilo kad inače radi ok.
3. Gore je LeoVince TT i s jednim rezervoarom prijeđem 210 km otprilike to ok potrošnja?
4. Dal je normalno da pokazivač goriva nekad oduzme jednu crticu pa ju natrag doda pa opet oduzme?
5. Dal je normalno da dok je motor topli dok ga se upali da digne okretaje na 2500 o/min pa spusti na 2000 o/min na kolko inače radi.
Svačije mišljenje je dobrodošlo. Hvala.