Daklem,
prelistavajući staaaaari hard disk, naletih na jedan folder sa slikama, pa se prisjetio starih dana, reko da podjelim slikice...
O čemu se radi:
Nakon diplome, malo se otisnuh u svijet, trbuhom za kruhom, pa sam se tako našao u naftnom biznisu, i jedno vrijeme bijah gurnut u dubinu Saharske pustinje, kao inženjer održavanja wireline sustava, ili ukratko: Naftna kompanija, (INA, AGIP, SHELL, bla trać ser kenj) hoće bušit i crpit naftu negdje. N o ni ne znaju ima li tamo nafte. E, da bi se to saznalo, buše pokusnu bušotinu, i plate firmu (moja tadašnja firma) da oni gurnu mjerne instrumente u bušotinu i provjere da li ima nafte... E, te instrumente mora neko održavat, servisirat i upgradeat, pa je to bil moj posel... Tako, baza -> 200 sa 200 metara podignut zid, unutar kojeg se nalazi mini gradić, radione, servisi, uredi,, kučiće za odmor... u sred Sahare. od tamo se odašilje ekipa kamionima na teren - bušotine, i ide se u mjerenje.
ok, super, ali mjerenja se rade sa puno radioaktivnih stvarčica, a bušenje se radi i pomoću eksploziva, pa kako Alžir nije baš zemlja poznata po prijateljski nastrojenim teroristima koji hoće exploziv i radioaktivne supostance, tako je naša baza bila ograđena visokim zidom, i čuvana od strane Alžirske vojske, a izaći van iz baze, nisi mogao baš kako si htio... Ne samo naša baza, već općenito.... svaka baza koja je tamo bila...
Dakle, slikice:
Ovako izgleda Sahara iz zraka:
Ovako izgleda lokalni doček:
A lokalno selo u sred ničega:
I dokaz da si doslovno usred ničega:
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]