Općenito > Maxiskuteri
Aprilia SCARABEO 200 i.e.
sski001:
Ak ti je još pod garancijom, gnjavi ovlaštenog servisera da ti pregleda i sredi skut. To kaj ti zvrnda ili lupa - nek traže dok ne nađu kaj lupa.
Na tvojoj strani je zakon o zaštiti potrošača, uvoznik Aprilie za HR, a i društvene mreže i forumi znaju biti od pomoći. Prouči dobro
garanciju, kaj ti pokriva, a kaj ne. To je ona lošija varijanta.
Bolja je ona kak sam ja imao u sa ovlaštenim u Zg, di je sve rješavano, pa skoro bezbolno.
Meni su 3 puta kuplung "sređivali" dok ga na kraju nisu promjenili. Sad nemam više problema s tim.
Promjenili su mi i pumpu goriva (pokrila garancija zbog tvorničke greške).
Uživaj!
SuperHik:
Rekli su mi neka odvrtim još malo km pa svratim :) tek sam na 200
Međutim imam velikih problema pri višim brzinama na otvorenoj cesti... skuter previše pleše, ako ima malo vjetra ne mogu kontrolirat volan
Stavio sam utege, misleći da će malo "otežat" volan pri tim brzinama, ali nula bodova
Volan je jednostavno premekan ili je nešto u razbalansu
SuperHik:
Naišao sam na aprilijinom forumu na mogući problem... radi se o damperu na volanu... kako je taj scarabeo malo stariji, nisam siguran ima li ovaj moj damper i kako to uopće izgleda, ako netko zna.
Evo linka: http://www.apriliaforum.com/forums/showthread.php?157658-adjusting-steering-damper
steeef:
steering damper je amortizer volana,gotovo sam siguran da ga scarabeo 200 nema..
nedavno sam u servisu imal scarabea i moral sam ga provozat na malo duljoj relaciji da vidim kak se manifestira problem sa hlađenjem pa sam u toku te vožnje doživjel isto to neko glupo zanošenje skutera ali samo dok je zapuhnul vjetar..skuter ima kofer al nema utege volana i ima onaj šugav manji vizir,pa bi rekel da je tu problem..trebalo bi probat sa nekim utezima volana npr od nexusa ili slično i probat se provozat bez vizira..
ako nije ništ od toga onda su valjda napravili prelagan prednji kraj koi voli plesat :dontknow:
još mi pada na pamet da nije možda pretegnut volan,tj vilica na ležajevima..takav neki osjećaj još imam..
sski001:
Na mom je kofer, manji vizir i nemam utega na volanu, ali zak nešto nisam osjetio.
To je definitivno za servis.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju