http://www.synerject.com/di.htmltu je sve objašenjeno, ovo je za one koji neznaju a pametuju
uglavnom šta je poanta, pošto klip kod dvotaktnog motora glumi ventile četverotaktnog i otvara zatvara kanale evo šta se dešava,
najbitnije od cijelog text je ovo:
Direct Injection systems are used on two-stroke engines to dramatically reduce the level of unburned fuel escaping from the exhaust port during the exhaust scavenging cycle by injecting only when the exhaust port is closed and scavenging with charge air only.
U prijevodu, direct injection sustav je razvijen da što manje goriva izađe kroz ispuh (tj da gorivo uopće ne izlazi) kad je klip u dmt, a to se ostvaruje ubrizgavanjem goriva samo kad je klip u uzlaznoj fazi tj dok je ispuh zatvoren a otvoreni su samo usisi kroz koje ulazi zrak pomješan s uljem
zašto je to bitno, kod rezonatnog auspuha postoje elementi poput grane, konusa, mjesta gdje se tlak održava i kontrakonusa.
U grani se odvija najveći dio rezonancije, konus izvlači plinove i nesagoreni benzin van a kontrakonus vraća taj nesgoreni benzin natrag u cilindar i to je onaj boost kojeg u biti osjetimo kad zaljepimo fulgas.
Što se kod ditecha događa, konus izvlači plinove van a kontrakonus uspjeva vratiti samo dio ispušnih plinova koji su potpuno čisti i tako skuter ne dobiva posebno na snazi kao karburatorski model.
Ono što sam uspio pohvatati je da leo zx daje najviše iako samo onaj s dugom granom, a to niko od nas nije probio zašto je to tome tako i kako se dobije snaga a ne vraća se nesagoreni benzin natrag u cilindar
svemu ovome su krive euronorme koje traže smanjenje ispušnih plinova i zagađenje pa je zato to sve tako, mislim da je iz teksta gore sad jasnije zašto tuning ditecha/purejeta je skup i neisplativ i zašto nikada nećemo dostić karbove po snazi
nadam se da sam van rasvjetlio rad DI motora bar malo