Tehnički kutak > Tuning skutera
Problemi sa Aerox-om
C.L.:
--- Citat: Punisher - 01 Travanj, 2007, 16:20:29 ---
--- Citat: C.L. - 01 Travanj, 2007, 15:53:34 ---Evo mene sa novim problemom :angry7:
Danas dok sam se vozio sa skutom neprestano me j#bo neki zvuk.Stao sam da vidim što je i malo okrenem kotač i vidim da mi nešto struže po diskovima(bar mislim da je po njima),pipnem diskove,a oni su vrući za popizdit(neznam jeli to normalno ili ne).
E sad jel tu problem u paknama koje stružu po disku ili.....?
E i da napomenem da se kotač jako teško vrti dok to struže.
--- Kraj citata ---
Inače je normalno da se disk 'papreno' zagrij dok se koči....
Sad za ovo struganje nisam siguran... jesi mijenjao nedavno pakne ili što da nisu sjele još kako treba ili...??
--- Kraj citata ---
Nisam ih uopće mjenjao.
I prije je to meni strugalo,samo manje nego sada.Kad zavrtim kotač rukom jako se teško okreće,brzo stane i što sam već napomenuo da struže po disku ko nožiće da sam stavio.
Sugar:
to ti pakne struzu po disku!
one ne stoje cvrsto nego ih drzi osigurac,moraju bit slobodne da se mogu prilagodjivat diskovima!
normalno je da su vruci poslje voznje,to je zbog trenja,mozda klipici malo zapinju,rastavi kljesta i ocisti ih!skines kljesta,na njima su ti dva sarafa,rastavis ih,skines pakne i pocistis,nemoj ni slucajno stisnut kocnicu dok kljesta nisu na motoru jer budu izletili klipici!
SlowRider:
--- Citat: C.L. - 01 Travanj, 2007, 16:28:01 ---
--- Citat: Punisher - 01 Travanj, 2007, 16:20:29 ---
--- Citat: C.L. - 01 Travanj, 2007, 15:53:34 ---Evo mene sa novim problemom :angry7:
Danas dok sam se vozio sa skutom neprestano me j#bo neki zvuk.Stao sam da vidim što je i malo okrenem kotač i vidim da mi nešto struže po diskovima(bar mislim da je po njima),pipnem diskove,a oni su vrući za popizdit(neznam jeli to normalno ili ne).
E sad jel tu problem u paknama koje stružu po disku ili.....?
E i da napomenem da se kotač jako teško vrti dok to struže.
--- Kraj citata ---
Inače je normalno da se disk 'papreno' zagrij dok se koči....
Sad za ovo struganje nisam siguran... jesi mijenjao nedavno pakne ili što da nisu sjele još kako treba ili...??
--- Kraj citata ---
Nisam ih uopće mjenjao.
I prije je to meni strugalo,samo manje nego sada.Kad zavrtim kotač rukom jako se teško okreće,brzo stane i što sam već napomenuo da struže po disku ko nožiće da sam stavio.
--- Kraj citata ---
Imao sam slican slucaj, ali ja sam to provjerio tako da sam se vozio 500m i zaustavio se samo jednom kocnicom i ivido jel topao zadnji disk, tako isto i za prednji samo obrnuto, i bio je hladan...
C.L.:
Evo opet jedno pitanjce-skut nisam palio jedno 7-8 dana i onda kad sam krenuo nisam ga uopce mogao upalit.Odvezao sam ga do majstora da bi mi on rekao kako je morao mijenjat svijećicu(potpuno novu) i ponovo čistit karburator.Sad ako pogledate malo one postove gore vidjet će te da sam to nedavno već radio.
Sad je pitanje zašto on to meni radi,jesu to problemi s njegovim "dišnim"putevima ili je problem u karburatoru(dal da kupujem novi?) ili je neka treća stvar u pitanju.
P.S.-promjenio sam pakne i sad mi više ništa ne struže :toothy10:bar nešto dobro na mom skuteru.
speed:
Pa normalno je da skut teze upali nakon stajanja,meni je isto stajal 10 dana,dok sam bio na moru i palio sam ga cijelo popodne,od 1 do 8,a preko zime sam ga vozio barem svaki drugi dan jer prakticki nije bilo zime i nisam imao problema,ako se vec ne vozis upali ga da dela na leru 2-3 min svaki drugi dan i sve bi ti trebalo bit u redu
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju