Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Izmjena vodene pumpe u piaggio servisu?  (Posjeta: 12163 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ghostride666

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Gilera runner VX 125
Izmjena vodene pumpe u piaggio servisu?
« : 13 Lipanj, 2011, 01:38:00 »
Zanima me koliko bi to koštalo, znam da je original vodena oko 250kn, te me zanima koliko bi uzeli za ruke, tj opčenito koliko je sat rada na skuteru???radi se o runneru 50
meni za vxr-a frajer nudio BMW X5 iz 2007 i neku sitnu nadoplatu....naravno nisam pristao  :dontknow:

Offline SPecial

• maxi forumaš
  • NE VOZI BRZE NEGO STO IDE
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: RI
  • Moj Skuter: SP
  • Moja Kaciga: suomi vandal
  • MojSetup: biturbo
  • MojSpuh: original
Odg: Izmjena vodene pumpe u piaggio servisu?
« Odgovori #1 : 13 Lipanj, 2011, 01:56:04 »
Zanima me koliko bi to koštalo, znam da je original vodena oko 250kn, te me zanima koliko bi uzeli za ruke, tj opčenito koliko je sat rada na skuteru???radi se o runneru 50

Posto ti za izmjenu kompletne vodene pumpe treba otvoriti blokove,onda ce ti na tu cijenu jos ici cijena lezajeva,brtvi i debelo naplacene ruke. Zasto t ides raditi u servisu?
Koliko km ti ima skuter?
Voda ti curi sa strane dekla van ili?
Citat @Igor    "jeb.. tebe i tvoju logiku"  hahaahhah

tko se nije vozio bez vozačke nek prvi baci feder kontrasta  :laughing7:

Offline marin18

• Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: RIJEKA
  • Moj Skuter: Gilera Runner SP
  • Moja Kaciga: Suomy
  • MojSetup: Polini Alu 70
  • MojSpuh: Yasuni c16 city
« Zadnja izmjena: 13 Lipanj, 2011, 04:01:10 marin18 »

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 13 Lipanj, 2011, 09:22:25 »
ovako se da napraviti al u piaggio servisu ne rade tako... mijenjaju sve i ispast će te cca 100€..

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • Scooter Inside
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #4 : 13 Lipanj, 2011, 09:28:11 »
kad ne pitaš prave osobe naravno da će te oderat

to je za 100kn rješivo sve, kupiš semering za 25kn i platiš ćevape i pivu

ležajevi propela neće nikad stradat, samo se smering zamjeni i to je to, netrebaš bacat velike cifre na papir za tako glup i jeftin problem

i zašto si uopće ulazio u servis za bilo šta  ::)

u servisu je 1 ležaj 250kn i semerinzi su po 45kn, 800kn je skidanje mašine i rastavljanje/sastavljanje blokova + cijena vodene pumpe

to je skuplje neg runner  :toothy12: :toothy12:

odvezi blacku ili pošalji pm pa ću ti dat broj čovjeka koji ti to sredi u jednom danu bez puno jebavanja, sredio bi ti ja, al nrg je postao previše zabavan  :icon_biggrin: :icon_biggrin:
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 13 Lipanj, 2011, 10:10:33 »
treba zamijenit ležajeve i semering.. i osovinu al ima lufta..
u servisu su ležajevi 90kn komad a semerinzi 50kn
nije baš tak iwo al kažem 100€ minimum...
ja kupim u lagerosu sfk ležaje i semering corteco i zamijenim..
ak je pojedena osovina onda se uzme rms pumpa za 100kn i stavi
« Zadnja izmjena: 13 Lipanj, 2011, 10:12:36 ivanm »

Offline ghostride666

• forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Gilera runner VX 125
« Odgovori #6 : 15 Lipanj, 2011, 00:36:21 »
hvala na odgovorima  :icon_thumright:
meni za vxr-a frajer nudio BMW X5 iz 2007 i neku sitnu nadoplatu....naravno nisam pristao  :dontknow:

Offline duje87

• Tržnica : (+18)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
« Odgovori #7 : 15 Lipanj, 2011, 01:09:38 »
za ove sta su procitali tutorial ovi alfin i sta misle da je to pickin dim minjat bez rastavljanja blokova bi in savjetova da na svon motoru provaju cisto iz zajebancije reda radi provat prominit pa da vide koji je to kupus

prvo i osnovno slucaj je takvi da se to vecinon dogodi na starijin ili losije odrzavanin motorima i jos kad pocme kapit semering lezajevi uvate ruzinu i tako jebeno zapeku u svoje dosjede da se mos doslovno obisit za motor da osovina nece vani,al eto ima i tu rjesenja za izvadit,onda se izlazes drugon riziku,a to je da su vecinon plasticni propeleri kod tih pumpi vode,a oni obozavaju puknit pogotovo kad radis tudji motor,tj iscupa se oni mesingani dio s njih pa ga vise nemos zavidat nazad,a to se jako csto dogadja jer je piaggio to jako kvalitetno napravia. i sta se onda dogodi? uzmes ispravan motor u ruke i ides zaminit taj semeinrgic da bi zaradia 100-200kn i dogodi ti se sranje i onda laganini o svon trosku minjaj lezajeve semeringe brtve i kompletna posal za 0 kn

i onda se neko pita zasto u servisima se ne zeli tako radit..takvi servisi bi davno propali..Znaci daleko od toga da se nemoze izvest to,al je po meni prevelik rizik za mestra koji radi da bi isa riskirat i koga god znan,niko nece da radi to "naslipo"

ja san jednon isa minjat,opeka se i bome nikad vise :icon_thumright:

Offline Deny

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
« Odgovori #8 : 15 Lipanj, 2011, 01:15:34 »
duje potpis na to gore

ali ja sam mijenjao jedno 20 puta bez rastavljanja blokova i nikad problema  sto na 50 sto 180 i sl i to mijenjanje naplacujem 20 eur-a al se uvijek ogradim sa tim da se moze desit nesto od gore navedenog  :icon_thumright:
ride it your way !

da imam pare odma bi ga uz'o !

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #9 : 15 Lipanj, 2011, 08:45:58 »
ja sam par puta zamijenio.. uglavnom je išlo rukom ili kliještima.. znači odvrćem impeler i polako izvlačim osovinu s ležajima a impeler ostaje neoštećen.. isto tako kad ju stavljam unutra, zamrzo sam pumpu i ona ide rukom unutra..jednom kvrcnem unutra, pola kruga gedoricom 8 zategnem impeler..
dvaput sam morao učiniti sljedeće.. za osovinu pumpe što viri zavario sam vijak 8mm sa navojem.. sistemom šajbica i neke cijevi (npr ključ za svječice) improvizirao radapciger.. zavrčući maticu na tom vijku zavarenom za osovinu ona je polako izlazila van.. s druge strane po pola kruga odvrćeš impeler i tako..
uglavnom sex je pa tko se usudi neka proba :icon_thumright:

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • maxi forumaš
    • Scooter Inside
« Odgovori #10 : 15 Lipanj, 2011, 09:04:45 »
ono što majstori griješe je smijer navoja pa onda siluju propeler i prođe im navoj u mesingu  ;D :toothy12:

malo je zeznuto sve skupa za zamjeniti ali može se ko zna

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 15 Lipanj, 2011, 09:09:37 »
moguće i to, da idu zavrtat pa raz#ebu..
ja isto kažem čovjeku da se u pravilu raskapa mašina al da je ovo alternativni sistem koji može uspjet i ne mora, tak da zna da bude možda trebalo mašinu rastavljat ak ovo ne uspije..

Offline ludi dragster

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski skuteraš
  • *
  • Mjesto: velika goric
  • Moj Skuter: Italjet Dragster D18
  • Moja Kaciga: agv gp1
  • MojSpuh: mocan
« Odgovori #12 : 15 Lipanj, 2011, 10:28:03 »

dvaput sam morao učiniti sljedeće.. za osovinu pumpe što viri zavario sam vijak 8mm sa navojem.. sistemom šajbica i neke cijevi (npr ključ za svječice) improvizirao radapciger.. zavrčući maticu na tom vijku zavarenom za osovinu ona je polako izlazila van.. s druge strane po pola kruga odvrćeš impeler i tako..(ovaj dio mi se svidja ivane,eh kakvi su to dani bili!hvala jos jednom i pozz :notworthy: :headbang: :hello:
KAD SE NADJU DVIJE TURPIJE-IZAZIVAJU TRECU!!!

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • maxi forumaš
    • Scooter Inside
« Odgovori #13 : 15 Lipanj, 2011, 12:26:22 »
moguće i to, da idu zavrtat pa raz#ebu..
ja isto kažem čovjeku da se u pravilu raskapa mašina al da je ovo alternativni sistem koji može uspjet i ne mora, tak da zna da bude možda trebalo mašinu rastavljat ak ovo ne uspije..
da, samo je bitno da ne kupi rms set jer je to tako nekvalitetno da nisu istine  :laughing7:

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #14 : 15 Lipanj, 2011, 12:38:38 »
za 100kn kaj mozes ocekivat? Lezaji su i kod piaggio pumpe i kod rms kbc i obican crni semering. Kvalitetnih pumpi vise nema neg ju treba u lagerosu slagat od komponenti.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #15 : 15 Lipanj, 2011, 19:02:15 »
...u pravilu raskapa mašina al da je ovo alternativni sistem koji može uspjet i ne mora

Po service manualu, za izmjenu se opisuje upravo ovakav nacin bez rastavljanja blokova.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #16 : 15 Lipanj, 2011, 19:05:50 »
za 100kn kaj mozes ocekivat? Lezaji su i kod piaggio pumpe i kod rms kbc i obican crni semering. Kvalitetnih pumpi vise nema neg ju treba u lagerosu slagat od komponenti.

Zapravo uopce nije problem u osovini i lagerima nego u semeringu. Kako je on u pravilu najslabija karika, njega treba stavit sto kvalitetnijeg.
A lageri ako ne "popiju" vodu ili antifriz nema problema. Zato i postoji onaj mali kanal da ih voda nebi unistila. Druga stvar sto ljudi ni ne znaju da lagano curi pa kad ode semering skroz, voda ispere lagere (iako su zatvorenog tipa, ali nisu "podvodni").

Moj savjet je da se svakih par tisuca km baci oko da li ima naznaka da slini (bijelih mrlja) u tom predjelu motora, pa ako ima i malo tragova - novi semering, a pumpu ostavit

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #17 : 15 Lipanj, 2011, 21:33:38 »

Po service manualu, za izmjenu se opisuje upravo ovakav nacin bez rastavljanja blokova.
ali čudi me da su talijani tako opisali jer na taj način se nemože promijeniti cijela pumpa
al opet poznavajuć talijane, ni to nije niš čudno :laughing7:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #18 : 15 Lipanj, 2011, 21:35:09 »
ali čudi me da su talijani tako opisali jer na taj način se nemože promijeniti cijela pumpa
al opet poznavajuć talijane, ni to nije niš čudno :laughing7:

Nije ni potrebno mijenjati cijelu, ali vidim na sto ciljas - prodaju u kompletu i impeler pa je red da se i on promijeni  ;D

Offline ivanm

• maxi forumaš
« Odgovori #19 : 15 Lipanj, 2011, 21:37:22 »
heheh.. :laughing7: