Postavio sam prije par mj. temu kako da ustimam skuter piaggio nrg mc2,i probao sam par savjeta koji su mi bili preporuceni,ali evo me opet
Znaci jednostavno motor me ne slusa i ne mogu da ga ustimam da mi radi,da ima start,ubrzanje,krajnju.
Na skuteru imam:
Leo vince ZX (skinuta blokada)
Multivar malossi
Rolnice malossi,oprugice crvene,bijeli centralni,malossi prirubnica i usis,nov klip i karike,red sponge,malossi special belt (remen),karburator weber 12ka dizna 68mm.
Stari setup mi je bio 7.1 rolnice,crvene oprugice kvacila,bijeli centralni...skuter je bio prelos,krajnja brzina po mom satu je bila 103,ali mu je trebalo i previse vremena dok nabere brzinu,sa dvojicom da ne pricam znaci skroz polako.
probao sam stimat rolnice 6.5 zute oprugice kvacila serijala centralni,i samo je malo bolje ubrzavao ali sa jednim,sa dvojicom opet stara prica.
Trenutni setup mi je 6.1 rolnice plave oprugice kvacila,serijski centralni,ima jednako ubrzanje ali stvarno je daleko od toga da je motor dobar,skoro svaki motor me uzme na startu pa cak i obicni serijski motori koji imaju samo auspuh na sebi ubacen. Probao sam ubaciti i stari serijski variomat i rolnice 5.0 s tim mi se skuter dosta bolje ponasao pri startu ali nije htio ni da predje 80kmh. Znaci prob. je u tome sto on jednostavno NEMA snage da povuce,da ubrzava,sto ne razumijem zasto ?
I da napomenem da su mi obrtaji skroz kriticni,krece na 6000 radi crvenih oprugica,cak i s plavim krece na 5500 i odma skoci na 7000 a zatim ubrzo na 8000 i dalje ne idu obrtaji,sta god sam probao stoji na 8000,stoga ako iko moze da pomogne bio bi zahvalan da ustimam skuter i uzivam u sezoni
Pozz