Općenito > Generalno o skuterima

aprilia SR 50R

<< < (5/8) > >>

3alfa3:

--- Citat: igor.sb - 24 Siječanj, 2008, 15:23:52 ---...dizna 64..koju bi ti svakako trebali staviti nakon skidanja blokada (spuh, vario, limic s karba)

--- Kraj citata ---

To mu u servisu sigurno nece raditi jer su prelijeni. Ali to svakako treba napraviti inace postoji rizik od ostecenja termo grupe

Dakle, ovo bi bila moja preporuka setupa za originalni cilindar:
-Leo Vince ZX kromirani spuh
-staviti federe koji se dobiju sa spuhom na kuplung
-Malossi Multivar2000 + rolice 6,1g (ostaviti serijski centralni feder)
-diza 64-68 u fergazer i vadjenje limica sa usisa na karbu
-spuzva filtera zraka Malossi Red Sponge

crni23:
dobro...super...i imas li mozda predodzbu otprilike koliko moze kostati takva igra tog stavljanja?
i daj mi reci jel uopce dobro to nabrijavanje, jel trpi onda motor i jel preporucljivo ga nabrijavati zbog njegove kvalitete i izdrzljivosti, ako razumijes sto mislim!!

charnel:

--- Citat: crni23 - 24 Siječanj, 2008, 16:23:41 ---dobro...super...i imas li mozda predodzbu otprilike koliko moze kostati takva igra tog stavljanja?
i daj mi reci jel uopce dobro to nabrijavanje, jel trpi onda motor i jel preporucljivo ga nabrijavati zbog njegove kvalitete i izdrzljivosti, ako razumijes sto mislim!!

--- Kraj citata ---

mozda da ostavi serijske federe kvacila pa ce mu kretat s manje okretaja, pa i masina duze traje. ovisi di ga vozi, ako je stani kreni, stani kreni -nek ostavi serijske federe.

SlowRider:

--- Citat: charnel - 24 Siječanj, 2008, 16:42:24 ---
--- Citat: crni23 - 24 Siječanj, 2008, 16:23:41 ---dobro...super...i imas li mozda predodzbu otprilike koliko moze kostati takva igra tog stavljanja?

--- Kraj citata ---

mozda da ostavi serijske federe kvacila pa ce mu kretat s manje okretaja, pa i masina duze traje. ovisi di ga vozi, ako je stani kreni, stani kreni -nek ostavi serijske federe.

--- Kraj citata ---

:sign020:

3alfa3:

--- Kraj citata ---
1500-1800kn
Mashina ce ti biti zahvalna jer se nece muciti sa zastopanim ispuhom zbog kojeg su termicka opterecenja veca. To sto ce se vrtiti za nekih 1000 okretaja vise ne znaci nista - ocekuj trajanje kao i sa potpuno serijskim motorom (ako ne i vise).
Zapravo, zbog Multivara ces pri brzini od 80 km/h na vise imati cak i manje okretaja nego sa serijskim variomatom jer serijski "radi" do nekih 75-80 km/h, a veca brzina se postize samo visim okretajima sto kod multivara nije slucaj.

Zapamti, vrlo je bitno da hladan skuter ne tjeras u visoke okretaje jer to unistava motor. Kad se on jednom zagrije, radi mu sto hoces.

--- Citat: charnel - 24 Siječanj, 2008, 16:42:24 ---mozda da ostavi serijske federe kvacila...

--- Kraj citata ---

Nema motor u tom slucaju dovoljno snage jer se snaga pocne razvijati na visim okr. To sto ce kretanje biti na 6000-6500 okr. ne utjece na trajanje motora.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju