Općenito > Generalno o skuterima

aprilia SR 50R

<< < (3/8) > >>

3alfa3:
Svi oni idu oko 80 km/h kad su odblokirani. Startnost je za nefrizirane skutere losa i treba paziti u prometu (govorim za ZG u kojem su opake guzve i auta ima ko dreka). Tek sa kitom od 70ccm i pripadajucim spuhom si "ravnopravan" po tom pitanju sa autima.
Nemoj krivo shvatiti - sa serijskim skutom neces smetati autima (po gradskoj guzvi), ali zaboravi da ces ubrzanjem pobjeci iz neugodne situacije, da ces moci ubrzati ako se zuto upali itd.
Racunaj da je za ubrzanje bitan podatak koliko kilograma tjera konjska snaga. Za skutere s vozacem (serijski imaju oko 4,5 konja) je to oko 35-40kg, dok recimo Punto od 60 konja ima ispod 15kg po konjskoj snazi. Tu vidis da si sa serijskim skuterom zapravo u banani. Vec sa base kitom si prepolovis taj omjer i onda skut postane upotrebljiv kako treba (iako, i dalje na donjoj granici).

crni23:
gle jebiga to znam...pa nema on neku preveliku startnost za takve situacije!!!
ma bas gledam mozda izaberem i neki 125 ali svi su ruzni, nema nista lijepo da izgleda malosportski
aprilije nema, opet imam derbia(koji kazu da nije nesto), gileru koja mi se bas i ne svidja...i nista drugo

3alfa3:
Ovi od 125ccm su najcesce 4T, a to ti opet ne ide nikak. Tek 250ccm na dalje.
Uglavnom, moze se sa serijskim skuterom voziti, ali kad jednom stavis kit i spuh, neces moci zamisliti kako si do tada mogao voziti serijalu.
Ako si siguran da neces kit stavljat, onda svakako nabavi rezo spuh (recimo, Yasuni Z, Leo Vince ZX itd) i dobit ces i preko 30% na snazi iako ne i na momentu.

SlowRider:
Ja imam 140/60-13 i guma mi je uza za 12mm od Nrg-a koji ima 130/60-13.
Razlog? Nrg ima siru felgu.

3alfa3:

--- Citat: SlowRider - 24 Siječanj, 2008, 13:32:46 ---Ja imam 140/60-13 i guma mi je uza za 12mm od Nrg-a koji ima 130/60-13.
Razlog? Nrg ima siru felgu.

--- Kraj citata ---

Razlika u sirini je vidljiva i na gumama  iste dimenzija, a razlicitih proizvodjaca. Ja sam morao prepravljati nosac spuha (dok sam imao Nardo) kad sam stavio Metzelerku.
Vidi razliku (Sava mc29 vs. Metzeler ME7)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju