Općenito > Generalno o skuterima

aprilia SR 50R

<< < (2/8) > >>

ryder on the storm:

--- Citat: 3alfa3 - 24 Siječanj, 2008, 12:32:38 ---losije i bolje od konkurencije (NRG-a i Runnera):

losije:
Ima manji disk na prednjem kotacu od NRG-a i Runnera (promjera 19cm, a ne 22cm), a ima i obje gume u istoj dimenziji (130/60-13) koje su ipak u promjeru manje od onih na NRG i Runneru (zadnja je 140/60-13) sto predstavlja zapravo 2,5% kraci prijenos.
Nema utega balansa na volanu - nije neki nedostatak, ali nekako to ozbiljnije djeluje sa utezima

bolje:
hidraulicka prednja vilica
veliki hladnjak koji je sasvim dovoljan i za vrlo zahtjevne kiteve za razliku od onog na NRG-u i Runneru koji su (pre)mali za bilo sto ozbiljnije ohladit

Treba dodati da i orig. bocna nogara kosta nevjerovatnih 355 kuna!!! Sramota - takva za NRG i Runner kosta 250 (sto je isto puno, ali osjetno manje od ove).

Skuter je laksi od NRG-a (9 kg) i Runnera (5kg) sto bi uz kraci prijenos (zbog manjeg opsega kotaca) trebalo rezultirati boljim ubrzanjem iako sumnjam da se to moze jasno osjetiti.

--- Kraj citata ---
baš suprotno, scoot je teži od nrg-a i runnera, a i u zavoje upada nekako čudno, ima visoko težište, ja sam upravo zato uzo runnera, najveće nagibe podnaša, jedino je derbi gp1 racing upravljivji!

crni23:
hvala alfa cini mi se zanimljiva konstatacija...vidim da si malo proucavao   :icon_thumright:

3alfa3:

--- Citat: Mr J - 24 Siječanj, 2008, 12:39:37 ---Ako su dimenzije na apriliji 130/60-13 a u runnera 140/60-13 onda nije kraci prijenos, samo je guma uza za 1cm... (zadnji kotac)

Visina gume je 60mm a felga je 13"...

--- Kraj citata ---

Krivo - to je oznaka u postocima od ukupne sirine, dakle, 60% od 130 prema 60% od 140.
http://www.carbibles.com/tyre_bible.html

Zbog toga su na mom NRG-u oba kotaca jednakog promjera, a gume su 120/70-13 i 140/60-13.

kalkulator za usporedbu razlicitih dimenzija guma:
http://www.miata.net/garage/tirecalcold.html

--- Citat: ryder on the storm - 24 Siječanj, 2008, 12:42:43 ---baš suprotno, scoot je teži od nrg-a i runnera...

--- Kraj citata ---

Samo sam naveo sluzbene tvornicke podatke koji ne moraju biti tocni.

dino_sk:
kupuj apriliu neces sigurno pogrijesiti ,dizajn masina sve je za 5 a tuning dijelova imas gdje hoces  ipak je to piaggio  :icon_thumright:

crni23:
a jel ima ko kakvih podataka kliko moze ici cim se skinu blokade???i kakvo ima startno ubrzanje
.....mislim na ono da nisam zadnji papak i da me auti ne pregaze  :toothy10:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju