evo doso danas bajs..
bio se mal provozat i mogu rec sve te price o mjenjačima i modelima meni nedrze vodu.. ili sam pre grub za tak fine mjenjače..
vozio sam prije od tatka gainta s prednjim mjenjačem SIS a zadnji ACERA i ono nije naravno nista spešl al ni nemozes ocekivat da bude kad je u rangu najslabijeg.. pa ajd dobro..
dovezao sad svoji pr. ALIVIO zadnj. DEORE i malo drko po mjenjaču i da ga jebes neosjetim ja tu neku posebnu razliku.. niti je brzi.. niti je tiši.. niti ide lakse.. uglavnom nista spešl.. isti k.. s drugim imenom..
ocekivao sam neku ocitu razliku jer kao to je nest bolje.. uglavnom blago razocarenje.. u mjenjače..
drugo pomalo razočarenje je hydraulične disk kočnice.. vjerovatno je problem i navika od aeorxa brembo kljesta.. al ovo nije tako brutalno ko sta sam ocekivao.. spičkao sam se prije par mj. s trail bajsa koji ima hydraulicni v brak magura.. to bolesno koči i ako nenadano ili ko ja zabunom stisnes prednju padas definitivno..
to je ono osnovno vezano za bajs.. a sad ovak..
sic cu morat mozda mjenjat jer jednostavno nepase mom dupetu..
pedala su PLASTIČNA i to se mora pod hitno zamjenit..
gume su kramponke 2.0 i totalno su lose za asfalt.. za šumu i kaldrmu cemo vidit sutra jer pravim neki đir..
ovo sve je biografija bicikla u 10km voznje s njime..
moja ocijena je za NEVADU 2.0 2012 je 6/10 za ovih 10ak km
nadam se da ce mi bajs malo bolje "sjest" nakon nekih voznji i dok se nepriviknem.. to je za sad to.. mozda bi mi bilo lakse da sam kupio losiji bajs (mjenjači, kočnice) i ustedio para i opet se vozao ko sto se i sad vozam..
al jedino sto bi opet kukao kak imam njonjav bajs jer sam ko i svi gledao na opremu koja nije nista spešl a kosta ko da je nest spešl..
sutra ako vrijeme posluzi idem pedalirat..