Nisam im ja rekao da sam stavljao dvotaktol. Vele da su to zaključili po boji. Navodno je samo Inin dvotaktol takve crvene boje.
Čak i da se to dogodilo zbog Ininog ulja, u korisničkom priručniku nema specifikacije kakvo se ulje mora koristiti. Navedeno je da se preporuča Kymco 2-taktno ulje ili njemu slično. Nigdje ne piše da mora biti ovo ili da ne smije biti ono. Da i je sam stavio pogrešno ulje, klip ne bi smio tako izgoriti (izgleda kao da nije bilo ni kapi podmazivanja).
ako si sipao ono mineralno vrlo vjerovatno je to razlog, ono se mješa u omjerima 4% a mješalica ga je bacala ispod 2% jer je tako namještena i termogrupa baj baj
da si sipao onaj ina scoot ili kako se već zove polusintetiku nebi ti se to desilo
Mješalica bi trebala raditi 4% mješavinu, a ne 2%. Info je iz drugog ovlaštenog servisa, kojeg sam zvao da čujem i njihovo mišljenje.
Sada mogu samo čekati. Servis je poslao dijelove uvozniku i čekaju njegov odgovor,. Da li će priznati garanciju ili ne.
Obzirom na ponašanje ovih iz servisa, čisto sumnjam da će mi odobriti popravak pod garancijom. Od kad su vidjeli kaj je problem, po njima je jedini krivac Ina ulje i ja naravno. Na samu pomisao da nekaj drugo može bit uzrok, reagirali su kao da sam im rekao najgoru uvredu.
Možda se nadaju kakvoj zaradi od popravka, ak mi ne priznaju garanciju.