Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Shoei X-12 VS. X-Lite X802 VS. Hjc R-PHA 10  (Posjeta: 15307 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: Shoei X-12 VS. X-Lite X802 VS. Hjc R-PHA 10
« Odgovori #20 : 09 Ožujak, 2013, 18:24:38 »
Evo par sajveta kad se kupuje full face kaciga:

Mora pasat na glavi iznad obrva i oko glave u toj ravnini. Ne bi smjela ni gore po tjemenu zuljat ili imat zracnosti.
Ispred brade treba bit 2-5cm prostora. Ako stisce za obraze - neka. Vremenom ce popustit, a kao nova, kad otvoris usta i zatvoris, trebas se ugrist za obraze iznutra.
Ne smije se vrtit oko glave.
ne smije kod cela biti zracnosti da bi mogao ugurat prst. Zapravo, nebi trebao moc ni 1/4 prsta ugurat, ali ne smije zuljat. Ako te nakon 5 minuta kako je stavis na glavu ne smeta za celo, tjeme i straznji dio glave, onda je to to. Ako smeta, ako osjetis na nekim djelovima da zulja - nije dobro i trazi dalje.
Remen ne smije davit kad ga stegnes.

Ne mogu se sad napamet svega sjetit, al ukucaj u youtube "helmet guide" i sl i naci ces puno klipova koji detaljno opisuju kako se kaciga kupuje.

Vidim da zelis kvalitetnu kacigu pa ti zato ovo sve pisem. Da trazis neko smece od 100kn, nebi mi se dalo jer bi se radilo o osobi koja bas ne drzi do svoje glave  ;D

Offline Bidalot_C30

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #21 : 09 Ožujak, 2013, 18:25:16 »
500e sigurnih, a ako mi ona shoei bude pasala i ako uopce naden onakvu grafiku, onda cu vjerojatno nju uzet, znaci nekih 6000 i nesto

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #22 : 09 Ožujak, 2013, 18:25:59 »
Koliko para misliš potrošiti i za šta ti treba ,za 50 ccm ili nešto brže?

Kaciga se kupuje za glavu, a ne vozilo.
OK, neke su oblikom prilagodjene RR motorima (aerodinamika), neke uspravnijem sjedenju, al u principu, to samo ovisi o modelu.

Da mi je bar 3000-5000kn viska... Odma bi "legla" kakva Sojka ili Schuberthica. Ili Arai. Ima svega, samo para ne  ;D

Offline Bidalot_C30

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #23 : 09 Ožujak, 2013, 18:29:25 »
u principu svi modeli koje ja ocu su race il neznan kako da kazem, uglavnom kuzite, samim time su vjerojatno namjenjene za malo drukciji polozaj nego sta je na skuteru..
al to me ne brine puno, i tako je u planu kroz pola god-god novi motor, nebitno
Stvar je samo u tom da kacigu ne mislin kupovat svaki god dana pa sad kad mi je vec kupujen, onda cu se potrudit uzeti sta bolje mogu ;)

Offline Bidalot_C30

• forumski biciklist
« Odgovori #24 : 09 Ožujak, 2013, 18:34:44 »
Koliko para misliš potrošiti i za šta ti treba ,za 50 ccm ili nešto brže?

OK, neke su oblikom prilagodjene RR motorima (aerodinamika), neke uspravnijem sjedenju, al u principu, to samo ovisi o modelu.

Da mi je bar 3000-5000kn viska... Odma bi "legla" kakva Sojka ili Schuberthica. Ili Arai. Ima svega, samo para ne  ;D

haha, a e novaca nikad dosta, samo sta mos
a neznan ni ja vise, kad pogledan sve marke svoje top modele cijenu oko 3500-4000 sta je ok cijena, a onda vidim shoei i arai koji svoje drzu oko 7000, sad ja neznan posto nisan ima nego jednu kacigu dal su oni stvarno toliko kvalitetniji ili je to samo zbog imena, a tu su onda jos i raznorazni dodatci koje bi odma uzea ki ravni crni vizir i nzn sta jos dolazi, sta ne sa njima

Offline daRio

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #25 : 09 Ožujak, 2013, 18:35:32 »

Slažem se sa tobom ali sa druge strane postavio sam takvo pitanje jer ne vidim smisao dati 500 i više eura za vožnju skuterom do max 70-80 kmh.
U tim uvjetima kaciga od 150-200 eur poznatog proizvođača kavalitetno odrađuje svoj posao.

Offline marioro

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: zagreb
  • Moj Skuter: vxr 180,ice 180
  • Moja Kaciga: hjc
  • MojSetup: se treba podesit
  • MojSpuh: Normal
« Odgovori #26 : 09 Ožujak, 2013, 18:49:03 »
ovako mislim da svo to gledanje i razmisljanje koju kakvu je onak...odi probaj ako mozes...i kad naleti prava vjeruj znat ces osjetit ces to...i ja sam se palio na razne modele i grafike al jednostavno nije to bilo to kad bi probao...al opet neki brand nosi i dozu prestiza
a sta rec

Offline marioro

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #27 : 09 Ožujak, 2013, 18:57:29 »
mozda quantum arai jeftiniji je a opet je arai a imai i arajki za 3 soma u benconiu al je prastari model condor pa ko voli a ima i vani na popustu
a sta rec

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #28 : 09 Ožujak, 2013, 19:01:27 »

Slažem se sa tobom ali sa druge strane postavio sam takvo pitanje jer ne vidim smisao dati 500 i više eura za vožnju skuterom do max 70-80 kmh.
U tim uvjetima kaciga od 150-200 eur poznatog proizvođača kavalitetno odrađuje svoj posao.

A kaj mislis zasto je na mojoj glavi nolanica od 1200kn?  ;D

Sto se protekcije tice, sve je to manje vise tu negdje. Razlika je u postocima, a glavna razlika je u osjecaju na glavi, kvaliteti materijala, ugodnosti, opremi itd.
Recimo, Schuberth od efz-a sam probao (isti broj kacige nosimo - nema veze kaj mi kalup ne pase u ovoj prici), po testovima zastite su tu negdje, al cim je stavis na glavu, znas zasto kosta 3x vise. Kad krenes vozit, onda jos vise primjetis zasto je skuplja

Offline marioro

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #29 : 09 Ožujak, 2013, 19:10:56 »
a vid ti novemu rpha replica je bila 3000 a sad je 3800 koji k...alfa u pravu si ne znas nista dok ne napravis dir a to ti rjetko ko da u ducanu oj hrvatsko oj svjete a treba placu izbrojat za nesto kaj ti se svida uzas
a sta rec

Offline Bidalot_C30

• forumski biciklist
« Odgovori #30 : 09 Ožujak, 2013, 19:19:24 »
Ove x-lite mi djeluju nekako kako bi reka, nisu bas ki one shubert da su kao balon velike, zbog tog san ih i stavija u uzi izbor, jer gledan da bude sta manja

kolega je kupija ovu kad je tek izasla, i od onda su mi x-lite prirasle srcu, on je super zadovoljan sa njon i skroz je lagana i nije glomazna
http://www.motoplanete.com/media/2008/conso/X-liteX-701-SCARY.JPG

Samo sta sad nemaju neke grafike posebne, uzea bi lorenzovu ako bi kupova x-lite, mada san fan stonera i honde opcenito  :icon_tongue:

Offline marioro

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #31 : 09 Ožujak, 2013, 19:28:14 »
stoner replica nolan=x lite to ti je isto...
« Zadnja izmjena: 10 Ožujak, 2013, 16:24:00 daRio »
a sta rec

Offline daRio

• forumski skuteraš
« Odgovori #32 : 09 Ožujak, 2013, 20:47:18 »

Recimo, Schuberth od efz-a sam probao (isti broj kacige nosimo - nema veze kaj mi kalup ne pase u ovoj prici),

Sada si me podsjetio na nešto....da li si ti negdje pisao o Nolanovim kalupima,nešto kao da tko ima užu ili kako da se izrazim izduženiju glavu neće biti zadovoljan sa Nolanom jer su njihovi kalupi više okruglijeg oblika?
Po tebi kojem obliku glave više paše Nolan?

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #33 : 09 Ožujak, 2013, 20:50:44 »

Recimo, Schuberth od efz-a sam probao (isti broj kacige nosimo - nema veze kaj mi kalup ne pase u ovoj prici),

Sada si me podsjetio na nešto....da li si ti negdje pisao o Nolanovim kalupima,nešto kao da tko ima užu ili kako da se izrazim izduženiju glavu neće biti zadovoljan sa Nolanom jer su njihovi kalupi više okruglijeg oblika?
Po tebi kojem obliku glave više paše Nolan?

Da....

Nolan ima relativno okrugle kalupe.
Vecina glava je takva pa je i zarada veca obzirom da Nolan nema vise kalupa po pojedinom modelu kacige. Zapravo, osim Araia, ne znam da to itko ima

Offline daRio

• forumski skuteraš
« Odgovori #34 : 09 Ožujak, 2013, 21:00:18 »

Da....

Nolan ima relativno okrugle kalupe.
Vecina glava je takva pa je i zarada veca obzirom da Nolan nema vise kalupa po pojedinom modelu kacige. Zapravo, osim Araia, ne znam da to itko ima

Imam jednu AGV posvudušu i uska je,nova Shoei HR 1100 je mrvicu širi kalup ali mi je dubro sjela,Arai sam probao u Rutingu i pašu mi jer su uske a Nolan nisam nikada probao pa nakon tvojih riječi ni ne trebam makar sam zagrijan za onaj model sa integriranim slušalicama i mikrofonom,zaboravih koji je model.

Offline Bidalot_C30

• forumski biciklist
« Odgovori #35 : 07 Svibanj, 2013, 20:32:13 »
Odluka je pala na hjc rpha ili x-lite x802r, znaci ovu xlite mogu dobit na popustu sa 3800 za nekih 3000, koju kunu gori doli..
Hjc san nasa jedino u novema nova u zg, pa me zanima ako neko zna ima li u njih kakvog popusta na kes?

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #36 : 28 Studeni, 2013, 16:26:15 »
Neznam da li će ti pomoći ali HJC bi odma izbacio jer koliko se god trude kupce uvjeriti da su permium brand još uvijek su Shoei i Arai nazovimo legende i neko mjerilo kvalitete i tehnološkog napretka.

Evo da i ja jednom dignem temu iz mrtvih...

Da, HJC je firma koja je poznata po jeftinim kacigama i dugi niz godina su najprodavaanije kacige u svijetu.

Pa ipak, od prije koju godinu, razvili su RPHA 10 (sada "plus" inacica) koja nema veze sa njihovim ostalim kacigama. PRava trkaca kaciga, najlaksa od svih, trokompozitna, sa puno opreme i izvrsnih aerodinamickih karakteristika, razvijena u zracnom tunelu tokom trogodisnjeg razvoja. Spada u premium klasu kaciga tipa Arai, Shoei, Schuberth....
Nose ju Ben Sies (sa njim su je razvijali kao Schuberth sa Schumacherom), trenutno Lorenzo itd....

Dakle, prvi (i to uspjesni) izlet HJC-a prema vrhu.

Imao sam prosli tjedan na glavi najbolji (i najskuplji) Schuberth koji na nesrecu ne odgovara kalupom mojoj glavi (inace bi ju kupio jer je cijena bila OK - 500€ + 70€ za tammni vizir dok je ovvo ljeto u HR kostala 5700kn), ali sto se kvalitete tice (barem dojam kojeg mozes stec kad je primis u ruke i stavis na glavu), mogu rec da je HJC RPHA 10 plus koju sam neki dan kupio (240€, a s njom sam dobio i tamni vizir u paketu) ista ili cak i bolja (procitaj ostatak zasto bolja). Schuberth ima nesto ugodniju unutrasnjost sto se materijala tice, ali recimo na obje koje sam probao (schuberthice) je donji otvor za zrak bio potrgan pa su ga predamnom slagali u ducanu i rezultat je bio prilicno klimav.

Treba imat na umu da je Schuberth vise od duplo skuplji od HJC RPHA 10+, a zapravo se radi o kacigama slicnih performansi i sa jako pun o truda ulozenog u razvoj (zracni tunel se za izradu kaciga koristi jako rijetko jer je skup, ali Schuberth i taj model HJC-a su tamo razvijali kacige).  Obje kacige su bile u razvoju pune 3 godine i dotjerane su do samih granica moguceg (za danasnje pojmove).

Da ne duljim, HJC osobno nebi stavio na glavu, ali to ne vrijedi za model RPHA
« Zadnja izmjena: 28 Studeni, 2013, 16:32:16 3alfa3 »

Offline JosipMarijanovic

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: VG
  • Moj Skuter: Runner :)
  • Moja Kaciga: HJC CS14
  • MojSetup: Black Trophy
  • MojSpuh: ZX
« Odgovori #37 : 08 Siječanj, 2014, 15:41:50 »
Neznam zasto ljudi nevole HJC ali ja imam samo pohvale za njih. U istom rangu sa drugima vise za manje novaca. Imam doma Arai rx7 sa 150 000km na sportskom motoru i razlika je jasna izmedu te dvije kacige. Ali meni nije bitno sto pise na celu nego kakva je sigurnost. Arai ima 4 zvjezdice za  bocne udarce kao i srednja klasa HJC i to je nakraju jedino bitno. Kvaliteta izrade ovisi samo o cijeni kacige. Nisam se osjecao vise siguran sa ARAI kacigom na glavi nego sad sa HJC jer tehnologija izradeide dalje a ono sto je meni jako bitno je dobro rjesenje odmagljivanja sto je HJC rijesio puno bolje od ARAI-a.