Bio je jedan slucaj na forumu nedavno netko je napisao da kad je motor na rezervi pokazuje mu sat od goriva da ima pola rezervoara!!!
E pa i ja sam imao taj slucaj pa da objasnim zbog cega i kako ga treba namjestiti.
Posto sam mijenjao pozadinu sata da svijetli plavo cijeli sat je bio rastavljan i nisam dobro vratio kazaljku od sata pa je stajala ovako,a motor je bio na mrtvoj rezervi
:
E sad da vam objasnim sta napraviti da vam sat pokazuje tocno.
Skinete masku kod sata odvrnete 5 vijaka,kasnije iskopcate dva konektora od sata i sajlu od km sata.
Sa donje strane sata imate cetiri mala krizna vijka njih otpustite i skinete plastiku prozirnu i okvir oko sata.
Izvadite kadu sica da mozete doci do plovka rezervoara.
Ima dvije vrste plovaka plasticni i metalni!!!
Plovak kad je u ovom polozaju kao na slici trebao bih pokazivati na satu najmanju kolicinu goriva!!!
Kod mene je bio slucaj sa plasticnim plovkom tj. desnim na slici.Spojio sam plovak na struju od skutera i sat spojio na konektore dao sam kontakt i probao micati plovak da viim kako radi,na kraju sam plovak digao kao da je pun i kazaljka je skocila preko obiljezenih podrucija,znaci da nije bila centrirana.
Kazaljka od sata se vadi tako da se samo iscupa lagano van ide malo teze ali ide.
Znaci dok je kontakt upaljen i plovak dignut namjestite kazaljku da sjeda do maksimalno oznacenih polja kao kad je skuter pun goriva.Probajte spustiti plovak da vidite kolko se spusta do kraja kad namjestite kako bi najbolje bilo samo kazaljku vratite nazad ali nemojte je jako stiskati ne do kraja ostavite par mm zbog svijetla i da vam nebi zapinjala.
Sve sastavite kako ste i rastavili i to je to.
Kod mene je bilo ovoliko goriva a pokazivao mi je pola tanka:
E sad samo teba uzicati od jadnih staraca pare za gorivo ( normalno za puni tank ), pa da vidimo kako to sve radi!!!