Ja sam narezao navoj i stavio svjecicu Super Bosna EC 85 TW koliko se ja sjecam da je ova u pitanju... Nije mi skuter tu, ali mogu provjerit, znam da ima ova slova i ovaj broj 85... Skuter radi bez ikakvih problema, trokiranja nema, pali super, nema prekida u radu... Samo sto ne znam da li odgovara ova toplinska vrijednost, jer ne znam kako ide kod super bosne...
Nadam se da ce mi neko oko toga pomoci?
Ukoliko ti izbacuje na auspuh zivo gorivo, znaci da nema pritiska da moze bacati u vidu sitne magle gorivo! Razlog tome je kompressor, on druka pritisak i salje ga zracni injektor koji ubacuje gorivo dobiveno od zelenog injektora u zracni injektor, kojem snagu tj pritisak dodjeljuje kompressor i tako izlazi gorivo u obliku sitne magle!
Ja sam imao isti slucaj, cak sta vise izgledalo je da baca gorivo u obliku magle, ali nazalost ne dovoljno. Magla mora biti bas sitna! Naravno postoji mogucnost da je i kuciste injektora sa zelenim injektorom negdje zastekalo, tj da onemogucava lijepo bacanje goriva, pa ti i zbog tog pomalo zaljeva gorivom....