I onda,posto turpija trosi 8.8l izvadim se ja na pricu da moram da imam i jedan za po gradu,koji malo trosi,i ubedim moje da mi kupe jos jednog freeja.U subotu ujutru mi je to palo na pamet,otiso na motoberzu,odma mi pao za oko ovaj od 300e.Pozvao coveka,u nedelju ujutru otiso i doterao ga.Placen 28.000din.
Evo slika kad sam ga tek doterao:
Nakon nedelju dana sam uradio generalnu,razbusio cilindar na 40.4,i kupio meteor klip 40.4,kupio SKF France lezajeve,i stavio staru radilicu od starog freeja,posto je imala manje lufta.Upalio bez problema,odma sam promenio i podnu plastiku,poklopac ventilatora(bilo mi ruzno ono sa mrezicom od kompa),stavio blatobran,prekidac sirene...uradio sam i kontrolnu tablu,stavio nove vee ruber gume...
I posle reko ajd da dobijem jos malo snage,pa se izvadim na pricu da je za rezonom bolje iskoriscenje snage,i da je potrosnja manja za 0.5l,i kupim novog TREKa
E sad imam problem sa krajnjom koji jos nisam resio,nece da ide preko 62kmh po GPSu,sa TREKom.Dizna je ostala 65,airbox sam malo zatvorio,fals ne vuce nigde,rolnice 4.3g,izlaznost remena na variomatu mozda 0.5mm od vrha,jedva se vidi tackica,lepo vuce,ali nece preko 62 pa da ga ubijes.
Sad sam stavio 75diznu i otvorio malo airbox,otiso da probam,doso do 60 i vratila se skala na 0-pukla sajla
Posle sam dobio grip,pao sneg i jos neznam kako ide,ali mi se cini da i dalje vuce isto,pa ne verujem da se mnogo povecala krajnja.
I nervira me to sto je pre generalne,kad je cilindar bio pun riseva,lepio je,palio ujutru cim dodirnem dugme,a sad moram da kurblam bar 5-6puta...nije mi tesko da kurblam,ali mi nije jasno zasto...i stari free je palio na dodir dok je bio serijala,samo ovaj nesto zajebava
pozz
EDIT:Za njega sad planiram KIT,malossi sport/DREvo/TP Trophy ili neki drugi u toj klasi,koji nadjem...