imam aku busilicu kaj mi grale uzel u dojclanddu u lidlu,kod nas tog nije jos bilo..uglavnom baterija je li-ion i pise da se nakon svakog koristenja nadopuni do kraja..tak da traje duze
Ak je li-ion, najbolje ju je drzat na 40% napunjenosti kad ju ne koristis ako je cilj da sto dulje traje. Problem je samo da kad ju trebas, trebas ju punu da odma mozes radit ko covjek. Kompromis ju drzat je na 80% napunjenosti - tu je jos voltaza takva da ne propada tako brzo kao kad je skroz napunjena.
Al najprakticnije je zapravo drzat ju skroz punu - barem imas odma alat spreman kad ti zatreba, a to kaj bu trajala nesto malo krace nije bitno.
Kod takavih baterija je odlicno sto nema memory efekta, mozes ih punit kad i kako hoces i ne moras pazit koliko punjenje traje jer ce chip u bateriji sam prekinut punjenje kad je puna.
Za razliku od nimh kod kojih treba pazit ako punjac ne zna kad prekinut punjenje, a pogotovo nicd koje pate od memory efekta i traze paznju kod punjenja i praznjenja.
Li-ion dusu dao (a i najlakse su, odnosno, po specificnoj tezini daju najvise struje od gore navedenih)