Ako ti ne bi bio problem objasniti to podešavanje. Čisto da znam provjeriti. Planiram taj iz kauflanda voziti sa sobom u autu umjesto onog originalnog ključa pa će provjere trebati tu i tamo.
1. Moment kljuc ne sluzi za otpustanje niti stezanje, samo za zavrsno stezanje.
2. Provjera... Stavio sam ovaj digitalni u skripac, na njega utaknuo mehanicke kljuceve i gledao koliko pokazuje digitalni kad mehanicki klikne. Radio sam u 3-4 ponavljanja jer je bitno da je kljuc konstantan, a ne da varira izmedju ponavljanja.
Ako te zanima kako se podesavaju kljucevi (ovakve konstrukcije kao moji)....
Skine se na dnu ona velika "matica". Ispod nje je navojna cijev koju mozes stezat i otpustat i tako se stela kljuc, a nakon toga vrati velika matica koja je osigurac da se kljuc ne rastela.
Obicno se gleda koliko je precizan na sredini skale, iako, ovaj srednji kljuc kojeg imam koristim u pravilu u 1/3 njegove skale pa sam ga doveo do savrsenstva u tom podrucju (uvjetno govoreci savrsenstva - oko 1% tu fula sto je i vise nego dobro).
Kod sav tri kljuca sam primjetio da je prvo stezanje tocno (tako sam podesio), a naredna stezanja malo slabije stegnu (ali manje od 1% razlike). Ponavljam - kvaliteta kljuca se gleda da mozes stegnut za redom vise serafa/matica, a da je moment stezanja isti
Da bi tu veliku maticu skinuo bez da se navojna cijev rotira, napnes kljuc na pola ili malo vise skale i onda tu veliku maticu u skripac i rukom se zarotira kljuc i matica popusti. Isto i kod zatezanja te matice.