aha, aha...
to je jedan od nacina, kako bi ja to napravio samo bi naravno povario jos spoj a unutra taj klin (cijev) je jos kao pojacanje
nema potrebe za varenjem, jer te dvije cijevi se potpuno sastave, kako bih rekao, nema "lufta" između njih, a spoj toliko uhvati da bi taj var bio doslovno zanemariv...
i da, taj klip bi bio još dodatno pojačanje
inace ako je dobro povareno , prije uvijek puca sama cijev nego var.... kad pogledas kakvi su tvornicki varovi i same debljine stijenki skuzis da kako god napravio biti ce bolje... nosac amotrizera na rami je od komada flaha debljine 2 mm... nije mi jasno kako to izdrzi 200 kg ali eto...
ako je dobar varioc nemas brige... i u mene je varen nosac na 2 skutera sto vozim bez problema mogu po zadnjem peglati, skakati po metar i pol ili vise u vis i normalno nastaviti i vozati se s pretovarenim skutom....sve je to ok
drnda nije isto
niko ne vari na mjestima di su velika opterećenja, auti, motori i sl se nikad ne vare na samoj kako da se izrazim bazi rame... vare se dodatni nosači itd,, nikad najjači dio...
daleko je veće opterećenje ovdje na rami nego na nosaču amortizera, jer dosta ti ovisi o kutu, tlaku itd...
iznenadio bi se kad bi vidio da taj amortizer nije opterećen sa 200kg, već puno, puno manje