eto ovako stvari stoje...
Motor je bio u rekonstrukciji i napokon je složen(bilo je jaaako puno posla, mjenjano je dosta toga:
pumpa tj. mješalica ulja,
rolice,
ležaj radilice(2 ležaja),
semeringe radilice,
ali nije pretjerano nabrijavan-stavljen samo malossi kit 70, šira dizna(75) na karb od 17.5, otprije je imao gainelli rezu…. i farbane su plastike itd..).
Ali naravno, sa mojim motorom nikad nije sve kako spada..
Znači, montiran je kit malossi od 70 ccm, pa je puko klip...pa sam kupio novi..itd...sranja ko u priči..
E sad kad je sve gotovo opet nije sve ok...
Naime ne radi mi tabla kako treba..(a s njom ni indikatori temperature(valjda), količine goriva u rezervoaru, okretaji itd) radi jedino kilometar sat ali on i nema baš prevelike veze sa samom tablom..
Glupi Indikator temperature u početku prikazuje da je motor hladan, onda ga ja ostavim da se lagano grije prvih 5 min(sve po propisima radi malossi gus kita)..i onda indikator nakon tih 5 min što se motor grijao na mjestu pokazuje da je temp. skočila na pola(indikatora), a kad ga počnem voziti ful lagano odmah mi pokaže da motor zakuhava... No voda u kileru je mlaka a ne vruća(predpostavljam da nije riknula pumpa od vode jer bi voda u kileru bila hladna)...a cilindar je topao, mislim, mogu drzat par sekundi ruku na njemu..
Zanima kako se prepozna motor kad se pregrije??
i savjet, kako riješiti tu tablu ili barem taj indikator temperature jer mi je on najbitniji u cijeloj toj priči...
Inače, imam piaggio nrg mc3, ima 7 godina i prešo je preko 20 000km.
Svima koji bilo što odgovore, zahvaljujem se na pomoći!