Općenito > Maxiskuteri

Gilera Nexus cudan zvuk pri 3000 - 4000 obrtaja..

<< < (6/13) > >>

mrcina:
ti imaš lijepih problema(financijski ako nisi pod garancijom buš se istrošio).

ulje ti mora biti na max dakle na crti iznad x oznake upravo onako kako ti sad stoji.

ako ti ulje smrdi po bengi imaš lijep problem isti kao na 500ccm modelima.

benga ti se spušta u karter i miješa sa uljem - to nevalja(doslovce).
to je očigledno boljka svih  IE modela ne samo kod 500ccm.

na stranim forumima pa i tu jednom na forumu iz RH pročitao sam da je čovjek riješio taj problem na način da je zamijenio orginal piaggi brizgaljku goriva. e sad koju je stavio neznam. taj problem javlja se najčešče kad se skuter koristi u gradu i tjera ga se dok nije zagrijan.

te probleme nemaju stariji modeli koji koriste fergazer kao sistem napajanja motora gorivom, u tom pogledu su ti modeli bolji ali im je potrošnja 10-20% veča od modela sa IE predznakom.

jedino rješenje kod tebe je izmjena brizgaljke(skuplja verzija) ili češča izmjena ulja ( na svakih 3000 ulja a na svakih 6000 km ulje i filter ulja)

minos:
to baš i nie tak..znam dosta nexusa i nisam još čul da je neko imal taj problem..
dogodi se dok se tjera na ladno kak veliš da se karike potroše i stvrdu od pregrijavanja..
uostalom,injektor šprica nbengu prvo u glavu,onda ona preku usisnih ventila pušta bengu u cilindar i ne vidim kak bi moglo zbog injektora imat benge u ulju.

ono je problem na master mašinama 460 cc dok su ove 490 to popravile.

nadalje,ako su ti mjenjali filter zraka,onda su ga natopili u mješavini benzina i ulja i moguće da ti on smrdi jer je taman iznad dekla i čepa di se provjerava razina ulja tj di si ti namirisal bengu.

piaggio po manuali mjenja ulje svakih 6000km mada ja i većina koje znam obavimo to na 3500 do max 4000km..(ulje filter)

EDIT; kolka ti je potrošnja goriva na 100km?
il pogledaj u boardcompu kolko prođeš km sa litrom benge..

mrcina:
ma i meni je to čudno jer prije nisam čuo za 250 IE da ima taj problem kao 500ccm, ovo što sam mu napisao je vezano uz 500ccm ali ako se to i njemu dešava onda je to globalni problem u piaggio grupaciji pa su možda zbog toga i išli u izradu 300ccm mašine.

minos:
ma nie to global problem,dogodi se ko i kod karb verzija sranje.

ie mašine su možda osjetljivije malo..razlika od karba je taj injektor i ubrizgavanje,ostalo je isto pa bi i na karb mašina bilo svega..
300 su radili da ajmo reć poprave sitne nedostatke koje ima 250 i da se dobije malo više momenta..

imamo jednog u selu tu blizu koi ima niti 12 000km i otišle recimo karike..
al eto to je do brige vlasnika..

greenlite:
u svezi tvog problema s nexusom... vjerujem da nije problem u kvačilu... Imal sam nexus pa eto iz prve ruke... Problem ti je u stražnjim amortizerima,, taj problem rješiš da staviš tj uguraš između amortizera i opruge amortizera gumu ili solucija druga da opruge stlačiš  na najviši nivo... ovaj problem je imalo podosta ljudi i nexus je poznat po tome :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju