Općenito > Maxiskuteri

Gilera Nexus cudan zvuk pri 3000 - 4000 obrtaja..

(1/13) > >>

nexuszd:
Pozdrav,
Imam Nexusa 250 i kad krecem cuje mi se neki cudan zvuk kao da nesto zastruzi, ali kad dam malo gasa taj zvuk nestane. Zanima me vaše mišljenje prije nego što odem u servis. Netko mi je rekao da se to događa kod dosta Nexusa te da nije ništa zabrinjavajuće i da vremenom nestane. Motor mi ima 6700km. Navodno se radi o kvacilu i zvonu.. neravnomjerno se troše kad ga se vozi polako.. kako rješiti taj problem?!

3alfa3:
Moguce da je to zbog trenja kuplunga u zvono. Najjednostavnije je da skines zvono i malo brusinim papirom (150-200 granulacije) malo obrusis pakne kuplunga i zvono na dijelu gdje se te pakne upiru.

ako se radi o tome, onda to nije kvar nego "feature"  ;D

Da li dolazi do jakih vibracija kad osjetis to grebanje? Ako ne, onda samo napravi ovo gore napisano i tako svaki put kad se pojavi

steeef:
s grubljim šmirglom pošmirglaj zvono i kuplung (pakne)
moreš i zamjenit federe kvačila..(možda najbolje da staviš najmekše iz malossi ili polini pakiranja)

3alfa3:

--- Citat: stefek - 28 Siječanj, 2011, 16:26:57 ---s grubljim šmirglom pošmirglaj zvono i kuplung (pakne)
moreš i zamjenit federe kvačila..(možda najbolje da staviš najmekše iz malossi ili polini pakiranja)

--- Kraj citata ---

Moze i s grubljim, ali s njim ce skinut dosta materijala pakni. Ispod 120 nebi isao...

nexuszd:
a da li bi se taj problem mogao sanirati da jednostavno zamjenim serijsko kvacilo s malossijevim.. ili da kupim novo serijsko kvacilo. Vidio sam da i nije nešto pretjerano skupo.. oko 400kn. nisam baš dobar mehanicar pa nebi ništa na svoju ruku brusija.. a u najgorem slucaju mogu ostaviti i ovako(ako ne škodi motoru), nije da se previše čuje ali sam osjetljiv na bilo kakve neprirodne zvukove.. e i još jedno pitanje.. da li šteti motoru kvacilo neke druge marke tipa malossi, polini itd... meni je ipak draže da je cili serijala..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju