Općenito > Maxiskuteri

Gilera Nexus cudan zvuk pri 3000 - 4000 obrtaja..

<< < (5/13) > >>

mrcina:
mr J kako si,

da to bi se moglo reči kao redovno održavanje, ja sam to uradio što sam napisao jer me je počeo polini zajebavati i raditi isto što i orginalni kuplung(prije).

odkad sam rastavio kuplung, pošmirglao ga, očistio od smeča i sastavio te ga vratio na skuter kuplung radi kao urica(prije nisam mogao preči 500km a da opet ne struže) i da na njemu su malossi žuti federi za lakše zabravljivanje kuplunga o zvono tako da više nema struganja.

struganje ti je proklizavanje kuplunga na malim brzinama jer nema dosta okretaja da se dokraja zabravi o zvono a u tome ga sprečavaju prejaki federi.

Mr J:
evo mrc vrlo dobro, hvala na pitanju. Kako si ti?

da, kad su federi (opruge) u pitanju onda treba naći ravnotežu jer ne valjaju ni preslabe ni prejake opruge.
Preslabe = pakne kvacila se rasire na niskim okretajima i skuter slabije krece
Prejake = pakne kvacila se rasire na nesto visim okretajima i skuter dobro krece (postaje agilniji) ali pri nizim okretajima dolazi do proklizavanja pakni o zvono te do pojacanog trosenja istih.

mrcina:
ide nekako, gura se.

nexuszd:
aha.. super, hvala na odgovorima! za sada neću još federe minjati, ostavit ću originale pa možda s vremenom stavim tj. prominim kvacilo i stavim malossi ili polini..

može još jedno pitanje da ne otvaram novu temu ?! - motor sam tek kupija pa me sve zanima.. dok sam bio kod mehanicara na pregledu rekao mi je da mi motor nije pokazivao razinu ulja (nšto da fali dva deca., mozda sam i krivo skuzija..) pa mi je nadolija neko svoje.. ja do tada nisam provjeravao ulje - znam da je to jako glupo od mene! uglavnom jutros sam išao provjeriti razinu ulja.. zar razina nebi trebala biti između one dvi crtice di je neki kao X, meni pokazuje skorz do vrha skoro.. i još nešto, malo sam pomirisao ulje i daje mi po gorivu.. motor je trebao na srevis na 6000 a sada ima već 6750, zadnji je napravljen na 3100. nazvao sam servisera i pitao je li moguće da mi je pomiješao gorivo i ulje, on mi je rekao da nije nego da to vjerovatno zbog filtera jer nisu mijenjani bla bla... što vi mislite?!

nexuszd:
e.. i rekao je kao da je cudno što mi se već nije upalila lampica od ulja ??? nešto sam čitao okolo po forumima i znalo se događati ljudima da im je isto tako motor ostao bez ulja i nakon što su nadolili da im je vozio neko vrijeme bez problema i nakon toga zaribao.. nadam se da se meni to neće dogoditi :sad1: možda sam malo hipohondar, ali što ću kad se brinem..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju