Općenito > Maxiskuteri
Gilera Nexus cudan zvuk pri 3000 - 4000 obrtaja..
nexuszd:
lako za onaj zvuk, to sam rišija šmirglanjem pakni od kuplunga.. mene sad više brine taj miris benzina u ulju.. možda je to zbog toga što je motor već prošao 6800km a još nije bia na servisu od 6000km tj. na mijenjanju ulja.. idem mu idući tjd promijenit ulje i filtere pa ću vidit da li će se nastavit taj problem.. za sada je samo nadoliveno ulje jer ga je kao što sam rekao dosta falilo.. ali meni nije ulje do one crte iznad X nego još poviš toga.. dok je onaj štapić plosnat...
nexuszd:
--- Citat: minos - 03 Veljača, 2011, 16:12:01 ---to baš i nie tak..znam dosta nexusa i nisam još čul da je neko imal taj problem..
dogodi se dok se tjera na ladno kak veliš da se karike potroše i stvrdu od pregrijavanja..
uostalom,injektor šprica nbengu prvo u glavu,onda ona preku usisnih ventila pušta bengu u cilindar i ne vidim kak bi moglo zbog injektora imat benge u ulju.
ono je problem na master mašinama 460 cc dok su ove 490 to popravile.
nadalje,ako su ti mjenjali filter zraka,onda su ga natopili u mješavini benzina i ulja i moguće da ti on smrdi jer je taman iznad dekla i čepa di se provjerava razina ulja tj di si ti namirisal bengu.
piaggio po manuali mjenja ulje svakih 6000km mada ja i većina koje znam obavimo to na 3500 do max 4000km..(ulje filter)
EDIT; kolka ti je potrošnja goriva na 100km?
il pogledaj u boardcompu kolko prođeš km sa litrom benge..
--- Kraj citata ---
potrošnja goriva mi je 28/l
misliš da je moguće da je povukao miris goriva iz filtera? ja sam pomirisao baš krpicu od koje sam obrisao ulje i onako dosta daje po benzinu..
Mr J:
--- Citat: greenlite - 03 Veljača, 2011, 18:06:21 ---u svezi tvog problema s nexusom... vjerujem da nije problem u kvačilu... Imal sam nexus pa eto iz prve ruke... Problem ti je u stražnjim amortizerima,, taj problem rješiš da staviš tj uguraš između amortizera i opruge amortizera gumu ili solucija druga da opruge stlačiš na najviši nivo... ovaj problem je imalo podosta ljudi i nexus je poznat po tome :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Vjerojatno ce taj problem imati u skoro vrijeme ali kaze da je rijesio problem s ciscenjem kvacila :)
Eh sada sto se mijesanja tice sumnjam da ti je zamijesao gorivo... To je premala kilometraza da se ista moglo dogoditi s masinom osim ako km nisu skidani i da se nije vodilo brige o odrzavanju skutera. Po samoj logici izvedbe masine prije ce zamijesati rashladnu tekucinu i gorivo (zbog brtvi) nego da ce zamijesati ulje i gorivo.
Vjerojatno si pretjerano oprezan ali opet treba provjeriti sve kako bi covjek bio siguran u pouzdanost vozila i kako bi djelovao preventivno i sprijecio potencijalne troskove.
Osobno ne drzim niti ulje niti rashladnu tekucinu na maximumu, drzim ih otprilike na polovici izmedju maximuma i minimuma (ako je na maximumu onda su i veci tlakovi - ne znam jesi li cuo za pojavu trenje u ulju - dogadja se kada je previse lubrikanta izmedju mehanickih dijelova pa umjesto da podmazuje i smanjuje trenje ono ga povecava).
Bitno da nadolijevas ulje iste gradacije. (ima 2 oznake na sebi, prva je za nize temp a druga za vise temp (zima/ljeto) i usko je povezano s gradacijom ulja - imas na forumu detaljno objasnjenje pojedinih oznaka).
Kontroliraj razinu ulja, normalno je da masina trosi manju kolicinu ulja ako ne trosi time jos bolje... a trosi ga zbog potrosenih brisaca koji se nalaze na klipu pa pri povratku karika ne pobrise ulje sa stijenki cilindra i onda ono izgori. Isto tako moze ulje gubiti na nekakvim semerinzima, brtvama ili na gumicama ventila...
Najgora stvar je sto ljudi ako im trosi ulje stave gusce ulje i onda manje trosi ulja ali zbog svoje gustoce to ulje ima veci otpor kretanju pa je duze potrebno da se to ulje "digne" i podmaze sve dijelove (pogotovo zimi) a onda ljudi neznajuci odmah gas i na taj nacin znacajnije utjecu na habanje dijelova.
Mr J:
--- Citat: nexuszd - 03 Veljača, 2011, 20:20:05 ---potrošnja goriva mi je 28/l
misliš da je moguće da je povukao miris goriva iz filtera? ja sam pomirisao baš krpicu od koje sam obrisao ulje i onako dosta daje po benzinu..
--- Kraj citata ---
a ruke su ti bile ciste?! :)
jesi li bio u kontaktu s benzinom, on je lako hlapljiv pa je moguce da su se pare zavukle i u krpu i tvoje osjetilo njuha. :)
nexuszd:
--- Citat: Mr J - 03 Veljača, 2011, 20:35:04 ---a ruke su ti bile ciste?! :)
jesi li bio u kontaktu s benzinom, on je lako hlapljiv pa je moguce da su se pare zavukle i u krpu i tvoje osjetilo njuha. :)
--- Kraj citata ---
hvala mr j.
kilometri nisu skidani sigurno jer je to jedan poznanik, covik ga je stariji vozija (50god.) te pretpostavljam da nije divljao s njim, jedini problem je taj što nije napravija taj servis na 6k km.. ali mislim da tih 700-800km nebi triba biti neki veliki problem, iako mi je jučer rečeno da fali ulja, a opet se mislim ako miješa gorivo i ulje onda nebi falilo ulja, razina bi se tribala dignuti :hm_mislim:.. odvest ću ga sutra u servis pa neka oni malo snifaju ulje i postave svoju dijagnozu..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju