nisam mislio na to kako je vožen tvoj bilo koji tvoj kit ili skut i je li bio uništen ili nije na 3000 km, nego govorim općenito..
sam kit ko kit HE ili midtrace brzo će otić jer okretaji na 13500-14000 su pravo čudo i kad to voziš pitaš se kak to uopće radi, a brže će stat pogotovo ak se non stop ganja bez grijanja ili ako loše poštelan..
ali u to ubrajam i loše održavanje.. kao što u održavanje npr malossi gusa spada izmjena karika na 10 000 i grijanje prije ful gasa; u HE u održavanje spada česta izmjena klipova i karika... ak staviš novi racing ili midrace kit gore na blok i voziš ga 2-3tkm dok ne cvikne znači nisi ga održavao nego samo pali i vozi..
znači moj zaključak je da i HE cilindri mogu potrajati dosta ako se ispravno odužavaju (znači ne održavaju se kao gus kit, sjedi i vozi 5-10tkm i onda mijenjaj karike, jer na 10tkm sa istom karikom bude HE kit već pokojni)
upravo zato HE nije za svakoga, jer nije samo toči i vozi, a uvijek bude bilo onih koji stave kit na blok, voze mjesec dana (i to je puno još) kit bude cviknuo i oni budu rekli kak to nije trajno.. svaka čast onome tko ima svaki mjesec 2000 kn viška da podere jedan HE ili midrace i bude sretan jer vozi moped od 20 ks..
ona 3 čovjeka kojima HE traje dijele moje mišljenje ..
napisat ću jednom članak o ugradnji, razradi i održavanju po klasama kad budem skupio materijale..
i team i evo kitevi imaju po 4 različita klipa po dimenzijama... standard i 3 veća.. majstori mikometrom mjere istrošenja i stavljaju sve veće klipove... logično je da za to treba iskustva i da služi uglavnom za trke..
http://www.sip-scootershop.com/EN/Products/M348654/Piston+MALOSSI+MHR+Team+68cc+.aspxhttp://www.sip-scootershop.com/EN/Products/P2040697A/Piston+POLINI+68ccm+Evolution+type+ABC++gudgeon+pin++12mm.aspx---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
a u vezi tog lupkanja na vxr-u i moje navodne krive dijagnostike, ja taj blok nisam rastavljao uopće, nego sam ti od oka rekao, a vidio sam da kvačilo ima lufta, kad sam hinjavcu reko da bi trebalo rastaviti mašinu ili bar za početak probati još nekoliko invazivnijih tehnika, on je rekao nemoj, mijenjat ću taj blok za 2t.. isti dan sam skinuo komplet blok onak kakvog smo ti poslali.. tak da radije nebi načinjao tu temu jer ovaj sp blok koji si ti poslao je po tebi bio kao pali i vozi, al dobro da ga nisam palio jer nebi uspio, a i ako bi, počela bi i voda i kompresija šištat na sve strane a o lupanju da i ne govorim, pola dijelova na njemu je za smeće ali to nije moj problem nego hinjavcev... no hard feelings just facts please