hahha nije to nikakva sreča ja sve tak delam...
Nije to sreča to je iskustvo u stezanju šerafa na OSJEČAJ
uglavnom nisi nam reko na kolko kila si stezal svječicu, al bez laganja....
A dobro, to sta kazes, svakako stoji, neki imaju malo istancaniji feeling za stezanje, tu si ti tata mata za mene
Ovo sada kada mi je izletila svjecica, zavrtao sam sa racnom (rukom), jer sam isao gir kontrolirat smjesu...ocito nisam dovoljno stegao, a nisam htio siliti bas radi tog zapinjanja i eto, desi se suprotno, jer, kazem, po onome sta sam vidio navoj je sjeban samo na vrhu, gdje se svjecica jedva drzala dok je masina vrtila.
Inace, prdekalo M14 uredno za alu glavu 25-30Nm. Nemam na svim motorima istu velicinu navoja za svjecicce, pa je i kilaza drukcija, tako da se drzim onoga sta proizvodjac preporuca!
A gle, npr za maticu variomata, tvornica savjetuje kod skidanja matice, pogotovo za sevise, kapnut loctite, jer na tisucu mopeda koji se sarafaju, na par posto njih ce se matica odvrnuti, i tko ce biti kriv?! Znas one price; serviser se kine da mi se to nikad nije desilo, a musterija tvrdi da je jedino serviser zadnji cackao po tome. I sad, tko je kriv?!
E sad, dal je potrebno, i nije, al ak zelis biti 100% siguran, kapnes i bok, iako ja osobno kapnem klosarski tek svaki 5. ili 6. puta