Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: DR Evo - navoj svjecice  (Posjeta: 7476 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline roxyy

• Tržnica : (+4)
  • forumski biciklist
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: konavle
  • Moj Skuter: sr50r,corrado g60
  • Moja Kaciga: .......
Odg: DR Evo - navoj svjecice
« Odgovori #20 : 18 Prosinac, 2010, 22:57:14 »
sa dvodjelnim glavama se puno bolje hladi kit..

dvodijelna,modular head jel to isto  :icon_scratch:

Offline Laki

• Tržnica : (+25)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: SR186 Lc ....
  • Moja Kaciga: Arai Chaser
« Odgovori #21 : 18 Prosinac, 2010, 23:04:53 »
Da, to je isto

Offline SixPack

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #22 : 09 Listopad, 2018, 20:16:13 »
vozio sam se iza frenda koji je bio na aeroxu,  i skut je lagano počeo gubit snagu nakon 15 km vožnje......i u jednom trenutku je nešta puklo.....stali smo i vidjeli da sviječica visi na lulici, pokušali smo je ponovo ušarafit al bez uspijeha......skinili smo glavu i imali smo šta vidjeti.....navoj na glavi je otišao, zašto se to dogodilo i dali ima spasa glavi ili se mora kupovat nova???

Evo, da se i ja pridruzim klubu sretnika  :icon_biggrin:
Isto evo u pitanju, u voznji najednom izgubio snagu, par puta zapucao iz spuha i ugasio se...hebem li ga, sta bi sad?
Vidim da je sve uredno, mislim si, da nije lulica ispala, skidam poklopac, kad ono svjecica skroz odvrnuta, visi na zadnjem navoju, skinem, i imam sta vidjeti, navoj strgan  :BangHead:
Moje misljenje: zavrsna obrada za k**ra*!!!
Otkad sam ga novoga raspakirao, skuzio vec kod prvih zavrtanja da je rupa (navoj) lagano deformirana, i otada srah kod svakog odvrtanja i zavrtanja svjecice... U pravilu stezem svjecice s kilo kljucem bas radi takvih pi*darija (da se ne odvrne, a opet da ne sj**** navoj pretezanjem), i danas sam rucno, a zapinjala je kod zavrtanja citavim hodom navoja...i eto 20km kasnije veselja  ::)
Imao sam vec u proslosti dobrih veselica s navojima na alu masinama, pa se u pravilu ne zahebavam bez kilo kljuca...ali eto, hebat ga  :glasses9:
Da veselje bude vece, imam citav set ureznica do M12, a navoj M14  :BangHead:
Kolko sam ja mjerio po svjecici, trebao bi umetak M14x1.25x16mm.
« Zadnja izmjena: 09 Listopad, 2018, 20:22:22 SixPack »

Offline zvonkec92

• GY6 doctor <3 ---> Forumski strugar &
  • moderator
  • Tržnica : (+26)
  • maxi forumaš
  • B( . )( . )BIES MAKE ME SMILE
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • zvonkec_92
  • Mjesto: ZG
  • Moj Skuter: Aprilia Rally
  • Moja Kaciga: Vemar, IXS
  • MojSetup: imam ih više
  • MojSpuh: sporcki auspuh imam
« Odgovori #23 : 09 Listopad, 2018, 20:33:54 »
zato ti i je provrtio jer ga stežeš prejako, to sve kaj je propisano da se steže kilo ključem na određenu mjeru je maximalno kaj se smije za taj navoj stegnut, to je ono već pred samo čupanje navoja i tak 10x napravi i dobiješ to kaj ti se i desilo. Ne filozofiraj ubuduće sa nikakvim kiloključevima nego svječicu stegni na osječaj i sa što kračom polugom, ja svoju preko kurca stegnem i nit mi se ikad odšerafila nit sam ikad na ijednoj glavi sj#bo navoj.
Ako se nešto sfuša pa drži i traje ko tvorničko ili bolje onda se takvo fušanje zove tuning.  :kinez:

"Neke se stvari mogu kupit novcem, sve ostalo se nađe u šteku"

Offline ljubo46

• Aprilia team Croatia
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • Samo Kawasaki
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: BJ
  • Moja Kaciga: HJC
  • MojSetup: Originalni
« Odgovori #24 : 09 Listopad, 2018, 20:53:47 »
Bas cudno kako si uspio sjebat novi navoj
Nikad mi se slicno nije desilo...
Kako moze novi navoj bit los pa to se bar radi normalno bez posebne kemije...jedino ako je bilo kakve spene unutra a nisi ju ocistio.

Offline zvonkec92

• moderator
  • maxi forumaš
    • zvonkec_92
« Odgovori #25 : 09 Listopad, 2018, 21:22:58 »
ma ziher ju je prejako stegnuo, nemreš šeraf u aluminiju i u željezu stezat po istim specifikacijama, zato je i sj#bo navoj.
Ako se nešto sfuša pa drži i traje ko tvorničko ili bolje onda se takvo fušanje zove tuning.  :kinez:

Offline SixPack

• forumski skuteraš
« Odgovori #26 : 09 Listopad, 2018, 21:23:43 »
Ma kakav osjecaj covjece kakve to bedastoce pricas, nemoj jos da te netko ozbiljno shvati. Znas cemu sluzi kilo kljuc? Imao sam xy posla i sranja i troskova na alu masinama kad su drugi prije mene stezali vijke na osjecaj. Kakav fakin osjecaj. Svjecica nije bila prejako stegnuta (na osjecaj sam je namjerno lakse stegao) jer se sama odvrnula. Da je bila prejako, navoj bi se odljepio kod sljedecega odvrtanja, ili bis zavrtao svjecicu u prazno.
U ovom slucaju nikakve koristi od kilo kljuca kada navoj glave u nekoliko tocaka pruza otpor. Nije se niti meni nikada odsarafila, pa sta s time.
Ljubo, ne mora to nikoga cuditi sta je bilo novo, jednostavno osjetis odmah ako nesto ne stima. Ne izadje bas svaki proizvod savrsen iz tvornice  :dontknow: A sta ces, vratit raspakirani kit nazad i reci navoj glave nije bas idealan  :icon_biggrin:
Realno, kod takvih situacija, kad se vidi da zapinje na nekoj cetvrtini okretaja, trebalo je odmah glavu dole i za ureznicom "zagladiti" navoj i gotova prica.

Offline zvonkec92

• moderator
  • maxi forumaš
    • zvonkec_92
« Odgovori #27 : 09 Listopad, 2018, 21:31:13 »
Pa ti onda mjenjaj glavu i stegni ju opet kilo ključem, u 10 godina kolko šerafim sve i svakaj nikad jebeni kilo ključ u ruke nisam primio nit sam ijedan navoj sj#bo, Nečeš si sam priznat da si presilio navoj i to je to. Aj reci na kolko kila si stegnuo svječicu? Ja od kad imam relija svječice sam se naskido milion puta, nekad sam ju znao samo prstima stegnut i tako otić na poso i nazad i nikad se nije nit otpustila ni odšerafila ni sjebala navoj. Treba nekaj i znat, moja ruka je kilo ključ pa mi onaj željezni netreba
« Zadnja izmjena: 09 Listopad, 2018, 21:33:40 zvonkec92 »

Offline SixPack

• forumski skuteraš
« Odgovori #28 : 09 Listopad, 2018, 21:41:07 »
Zvonkec, vjerojatno i maticu varia stezes na osjecaj i to bez locktite-a?!  :toothy10:
Moze se da...realno nije bas da je potrebno, zato se meni na 100 zavrtanja matice varija po toj metodi, jedanput sama odvrnula u voznji, srecom, klao sam ga po gradu pa je steta bila samo unisteni plasticni ventilator i malo naceti zubi osovine radilice. Na motoru mi se odvrnula matica od kvacila jer netko prije mene nije kod zamjena lamela stavio locktite iako je predvidjeno...srecom slucajno zapazeno kod slaganja...da ne pricam dalje...  :icon_thumright:

Offline SixPack

• forumski skuteraš
« Odgovori #29 : 09 Listopad, 2018, 21:47:05 »
Ne radi se tako, i tocka! Nije ti se nikad desilo...gle ja sam umakao u 100 guzica, nisam nikad pobrao nista, netko umoci samo jednom i mora ginekologu  :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_biggrin:
I sta da kazem; vidi glupana, pa kako se meni to nikad nije desilo  :toothy9:
Kuzis  :icon_thumright:
Kazem ti, navoj na glavi nije bio savrsen vec iz tvornice, j#bote slagao sam od auto, moto, 4t, 2t motora, znam prepoznati kad nesto ne stima nema smisla da mi tupis suprotno :icon_thumright:

Offline Prebi

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Šibenik
  • Moj Skuter: Zip 2t & Aprilia srR
  • Moja Kaciga: Vemar
  • MojSetup: DrEvo 70, Multivar, DellOrtO 17.5ID...
  • MojSpuh: Giannelli Rekord, YasuniZ
« Odgovori #30 : 09 Listopad, 2018, 21:48:08 »
Zvonkec, vjerojatno i maticu varia stezes na osjecaj i to bez locktite-a?!  :toothy10:
Moze se da...realno nije bas da je potrebno, zato se meni na 100 zavrtanja matice varija po toj metodi, jedanput sama odvrnula u voznji, srecom, klao sam ga po gradu pa je steta bila samo unisteni plasticni ventilator i malo naceti zubi osovine radilice. Na motoru mi se odvrnula matica od kvacila jer netko prije mene nije kod zamjena lamela stavio locktite iako je predvidjeno...srecom slucajno zapazeno kod slaganja...da ne pricam dalje...  :icon_thumright:
Ja stezen maticu pistoljen na osijecaj, udren par puta i tjt, nikad da se sjebalo nesto.
A dobro ti si uvik ima neke svoje logike, jedino mi nie jasno sta radis na forumu kad ne pomazes nikom a kad pitas za savijet izaseres se na covika koji ti pomaze.
Zato i nisi pobra jer si umocija u guzicu.
najbolje minirat oko motora,pa nek se usudi ga ukrast O0

Offline dario007

• moderator
  • Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Nrg 180,2x SP180
  • Moja Kaciga: X-lite x661
  • MojSetup: OEM+
  • MojSpuh: Pia-SM06,Jollymoto
« Odgovori #31 : 09 Listopad, 2018, 22:01:49 »
Ako si stezao pistoljem svjecicu vise nemoj,to je najgora stvar koju mozes napraviti.Naheftas prstima i stegnes kljucem.
Ne vozi brže nego što tvoj andeo čuvar može letjeti!!!

Offline SixPack

• forumski skuteraš
« Odgovori #32 : 09 Listopad, 2018, 22:03:16 »
Ne iseravam se na nikoga, sacuvaj bize, nego pisem iskustva, koja mozda nekome pomogne, nekome ne. Ako napisem neku konstataciju, kako mi se mozes javiti netko kontradiktornim zakljuckom. Da se javio netko iz "vase ekipe", odmah bibse 50 vas slozilo s njim, iako je mozda u krivu.
Prebi, ako s pistoljem zavrces matice, samo i dalje nastavi  :icon_biggrin: , ja definitivno odustajem :hello:

Ako si stezao pistoljem svjecicu vise nemoj,to je najgora stvar koju mozes napraviti.Naheftas prstima i stegnes kljucem.

Dario jel me to zahebavas, ili?!  :icon_biggrin:

Offline Prebi

• forumski skuteraš
« Odgovori #33 : 09 Listopad, 2018, 22:06:21 »
Mislis na mene? Pa nisan osa na kvasinu da stezen pistoljen svicicu.Iman onaj kljuc za svicicu, zavidan prstima i dotegnen kljucen. Prican za maticu varija, sixpack je reka zvonkecu da bice steze i maticu variomata na osijecaj.

A eo kad je vec prica o navoju na glavi, meni na zipu je isto sjeban navoj i zavidan normalno kljucen od pocetka do kraja jer rukon ne mogu, pruza otpor na pojedinin mistima. Al ja sna takav skut kupija tkd...

Maticu kvacila i variomata zavidan rukon i udren par puta pistoljen na osijecaj, bez ikakvih masti i izdrkotina.

Jbg, mozda ti imas iskrivljen osijecaj. Ima svega u svitu, cak i ljudi s 2 glave, tako da te ne mozemo na temelju toga osudivati.
« Zadnja izmjena: 09 Listopad, 2018, 22:10:55 Prebi »

Offline SixPack

• forumski skuteraš
« Odgovori #34 : 09 Listopad, 2018, 22:13:47 »
@Prebi: ovo sta si napisao za Zipa, za navoj, eto, meni je bas tako kako si opisao od prvog dana kada sam stavio kit, glanc novi, i jos sam, pazi, navoj lagano i podmazao  :icon_thumright:
U biti, nisam jos skidao glavu, ali brijem da je ostecen samo na vrhu, i to od odvrtanja svjecice, jer je ostala visiti na zadnjem krugu navoja, kompresija, tj ekspanzija je napravila ostalo. Znaci, ako je tako (samo pri vrhu otkinut navoj), onda se sve to desilo jer je bila preslabo stegnuta, a ne prejako kako neki tvrde!
A zasto je preslabo stegnuta (iako ja mislim da sam je dobro stegnio racnom, ali misliti bez kilo kljuca je drek znati)? Upravo iz ovih razloga koje si ti Prebi naveo, jer ide tesko citavim hodom, ide jako tesko rukom, ful zapinje, pa da ne forsiram, ili pretegnem, sam isao na osjecaj, rukom, i jbg...desilo se suprotno. Jebat ga, desava se i kad najvise pazis :dontknow:
« Zadnja izmjena: 09 Listopad, 2018, 22:18:18 SixPack »

Offline zvonkec92

• moderator
  • maxi forumaš
    • zvonkec_92
« Odgovori #35 : 09 Listopad, 2018, 22:17:34 »
Loctite za navoje je za neznalice

Mraleee nikad u životu taj loctite na nijedan navoj nisam meto, variomate si uvjek stežem s dva prsta od kad imam skutere znaći več preko 10 godina i pogodi NIKAD mi se ni na jednom skuteru nije odšerafio ni variomat ni zvono ni kvačilo ni svječica. Nemoj mi samo o sreči, potrefilo se i slične gluposti, sve se steže na osječaj i vozim se bezbrižnije nego češ ti ikad sa kilo ključem i loctitom zajedno :laughing7: A to ti može potvrdit i ova moja ekipa koja je često kod mene. Suhom neki dan od pretezanja variomata provrtio navoj na matici, sreča radilica ostala cijela a zvonkec ljepo steže rukom na OSJEČAJ i nikad nikakvih problema.

Štelanje prenosa negdje putem?? Mrale može kako ne i to ću bezbrižno stegnut rukom na OSJEČAJ i kladim se u 2 miliona KN da se neče nikad odšerafit

« Zadnja izmjena: 09 Listopad, 2018, 22:24:44 zvonkec92 »

Offline Prebi

• forumski skuteraš
« Odgovori #36 : 09 Listopad, 2018, 22:18:04 »
Stegni ti nju slobodno al opet ne ko sivonja. Ja san na zipu isto 1. put laganije cu, necu pre jako pa se malo odvidala, ne ko tebi. Meni se malo odvidala taman da zasporka navoj od svicice. I od tad teke jace stegen i nema problema.

Ni ja nikad nisan taj loctite koristija, ne znan ni za sta to sluzi, valjda da podmaze navoj da dublje i lakse klizne vida/matica.
« Zadnja izmjena: 09 Listopad, 2018, 22:20:04 Prebi »

Offline PchelaUbica

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Pž
  • Moj Skuter: Aerox Rossi Replica
  • MojSetup: Lake rolne za start
  • MojSpuh: Mnogo jaka grana odsijeca
« Odgovori #37 : 09 Listopad, 2018, 22:19:59 »
Ja isto rukom variomat i nikad nista . Cak si sigurniji rukom neg pistoljem
:yamaha:

Offline Prebi

• forumski skuteraš
« Odgovori #38 : 09 Listopad, 2018, 22:22:10 »
Je da je sigirnije, al lin san. Neman tu blokadu, triban onda stavljat kljuce na zupcanik pa na blok da bi blokira, tlaaakaa.
Doden ko gospodin, gedor 15, naslonin, udren 2-3 puta i tjt

Offline SixPack

• forumski skuteraš
« Odgovori #39 : 09 Listopad, 2018, 22:27:40 »
A jbg zvonkec, imal si srece, iako sam i ja nekada radio na osjecaj, al izbjegavam kad god je moguce :icon_tongue:
Ovoga puta sam isal na osjecaj, i hebat ga, zalomilo se, desilo se suprotno  :laughing7:
To ti je obrnuta karma vezana na onu drugu spomenutu, netematsku pricu, nemres svugdke imat srece  :toothy9:
« Zadnja izmjena: 09 Listopad, 2018, 22:29:46 SixPack »