da,toe baš zbog te full sintetike kaj si rekel da ti je super..ne izgara do kraja..
dizne koje su u karbu naravno moraju biti uvijek zašarafljene do kraja..
ovaj vani šarafić za smjesu se odvrne za početak krug i pol do 2.
Pa desni je za smjesu, tj onaj veći, koji nema glavicu(recimo) a ljevo od njega ima kao neku "glavicu" vani je za (idle) ler!? Jel tak? Za IDLE mi je onak kak je bil vani mi je tik do prvog navoja, a ovaj desno za smjesu mi je malo unutra, mislim oko 2 kruga od skroz zatvorenog, max 2,5 kruga!
Kaj se tiče sintetike, budeš videl slikal sam klip pa procijeni, al i ja mislilm da je zbog nje.... no evo sad dojmova i par pitanja!
Sve sam složil i skut je upalil s treće na kurblu, i osječa se da je jača kompresija, čak me i rokne malo natrag
.
Kaj se ZVUKA tiće, e sad je to pravi zvuk ZX-a, mogu reći da je zbilja drukčiji zvuk...malo deblji-jači.
Kaj se odaziva na gas tiće, motor je puno življi i ono, piknem gas malkice već se osjtei i to odmah.
Sama voćnja je kratko trajala, nekih 3km, prije toga je radil kojih 10min na mjestu. Kak ste mi rekli stavil sma malo više ulja, znači onak kak mješa mješalica plus malo u rezervar!
Cijelo vrijeme sam se vozil na 7000okr, jer tu ide 45-50kmh i rekli ste da nesmem više, no probal sam trunku više i na 7500 je počel čupat ko nikad do sad pa nisam htio dalje...
Kaj se karburatora tiće, reći ću vam kak je naštelan pa recite jel to ok i jel kasnije kad se razradi trebam mjenjat kaj....
Zrak-smjesa 2-2,5 kruga
LER-- vidi se prvi navoj, znači u ravnini sa utorom
Igla--druga odozdo ili 3 od gore(makar to ne razumijem za kaj služi i na kaj utjeće, pa ak mi neko more reći u jednoj rečenici)
I znači do tih 7500okr motor se nije gušil, nit na startu nit na tim okretajima, samo je ispočetka malo dimil, al to zbog mješavine jer je sad sigurno 4%
Jedini je problem i kaj mi je sad žal kaj sam ostavil rezervar ulja gore, trebal sam to maknut u k**ra* i sam si radit mješavinu...ovak imam strahove da mi ne prdne a ja nebum znal...a sad sve opet raskapat joj!!
I zadnje pitanje....JEL MOGUĆE DA MI DIHTUNG NA AUSPUHU PUŠTA ULJE??? PAS MATER IMAM ULJA OKO ONE CIJEVĆICE DI VUČE ULJE IZ PUMPE I ULAZI U BLOK, AL KAO DA JE TO NAŠPRICANO IZ TOG DIHTUNGA, JER JE ON NAULJEN I KAD PRSTOM PREĐEM PO DONJEM DIJELI CILINDRA ISPOD ZNAČI SPUHA RUKE SU MI NAULJENE OD ULJA...PA MISLIL DA MI NIEJE STEGNUTO KAK SPADA ILI NIJE SPUH SJEL, AL STAVIL SAM PRST U SPUH I SKUT SE UGASI/UGUŠI
To bi bilo to, sad stavim slike kroz večer pa pogledajte....pozdrav svima!