Ajmo ovako,
pred mjesec dana sam radio NRG Power, NTN Ležajvi su se bili razletili na 30ak tisuća kilometara i pao je izbor na SKF (kasnije sam skužio da sam se zaje*o)
I tako je odem u PKL u Rijeci i kupim 2 SKF Ležaja čelični kavez MADE IN BUGARSKA, već tad mi je bilo sumnjivo otkad bugari znaju ležaj napravit no mislim se skf pa ajd, bude ok
E sad, ležajvi su profesionalno montirani na novu radilicu MecEur izvađena tek iz kutije (identična ko malossi rhq), tj prvo su u blokove stavljeni pa je radilica sjela, s tim da su ležajevi upali u blokove na grijanje/hlađenje i radilica je stavljena i rukom sam blokove približio i sastavio,bez tuckanja čekićem i ikakve sile, znači ne da je sve išlo po loju nego je išlo i predobro, i tako ja sve pošarafam, upalim motor i razrada 300 kilometara na 3-4% mješavine
I tako je skuter prešao 500 kilometara i skidam ja deklo da vidim jel sve ok i ko na vraga reko da viidm jel radilica ima lufta, i radijalno ima više lufta nego moj ditech na 30 000km
aksijalno nema ništa
eto, i sad nek meni netko kaže da skf bugarska ležajevi valjaju, sad moram rastavljat blokove OPET i jebat se s radilicom i gubit opet cijeli dan, a da napomenem da mi to neće bit plaćeno jer se smatra da je to sve nastalo zbog moje greške koje naravno nije ni bilo
Eto, i sad opet dva ležaja i dva semeringa i garnitura dihtunga i cijeli dan zbog mrtvog skf-a koji proizvodi ležajeve u trećim zemljama koje očito nemogu prozvest ležaj kao matična firma
Idući izbor će bit NTN pa ćemo vidjet
btw setup skutera je 50 cc sa blokadama jer se sastrane pripremale pare za mhr replicu i komplet setup pa da radilica valja nečemu kad se već rastavljaju blokovi