Nazalost svaciji ukus nije jednak.I naravno tesko je danas dobiti kvalitetan savjet u vezi npr. koji je mobitel bolji ili losiji.Imam N900 vec par mjeseci i mobitel stvarno moze sluziti kao netbook.Otvorim par aplikacija i sve pet.Npr. ukljucim msn,pregledam web stranice i slusam muziku.Jedino mi je kod njih mana sto nokia u zadnje vrijeme stvarno ne pazi ni na koji mobitel,nikad da software urade update.Na PR 1.2. se je jako dugo cekalo(oko 4 mjeseca).Sad jedini problem koji meni onako smeta ponekad,sto prilikom video zapisa se desi nekad da malo kao "stopne".Inace sve ostalo je pet.Kazem software-a ima prilicno,jedino igara nema,ali to mene skoro i ne zanima.Ustvari ima igara samo sto je za neke potrebno overclock i onda sve pet.Imas emulator za obicni nitendo,N64, PS1 i prilicno dosta igara ide bez problema na stock CPU-u.Mario kart je ludilo za igrati
old school.
Nikad nisam bio nesto ekstra ljubitelj ostali mobitela.Taj novi samsung nije los,jer su sad poceli svi trpati kameru sa sto vise megapixela i HD snjimanje video zapisa do npr. 720p sto je u ovom slucaj.Ostalo je vecinom sve vidjeno vec,jedino kazem ti to.I mozda taj 4 inca Amoled display,ali koliko znam on vise crpi bateriju.Android me nikad nije privlacio.I da stavili su Divx i Xvid playback
i sigurno nema support za ostale video formate(mislim da se skinu sa net-a), dok za razliku kod N900 mozes snimiti podrsku za Divx,xvid,avi,DVD format cak,mov isto...Jedino problem kod DVD-a nikako subtitle,dok kod Divx-a to ide bez problema i naravno za nasim karakterima(čćšćđ).
HTC Desire nesto slicno sto se tice konfiguracije je kao N900,samo sto je Android sistem na njemu.Kao sto sam spomenuo da N900 nema bas neku ekstra kvalitetnu ekipu za software-sku podrsku iza sebe,tu joj je malo mana,dok npr. Android ima mozda i oko 80 000 aplikacija(navodno).Nisam koristio Android mobitel,ali nekako nema slobode neke ekstra s njim za razliku on N900.
Xperia nije toliko losa,ljudi iz dana u dan redovno na software-u popravljaju greske,tako da mobitel fino radi.Jedino design mi nije ni malo lijep
ljepsa je Xperia mini(govorim o X10).
Sad sve je tu stvar sta tebi treba.Tesko se je odluciti na neki kvalitetan mobitel,jer ipak nije rijec o malim parama(kostaju od 2000-4000 kuna,a mozda i vise),tako da vec ako ih hoces potrositi odluci se dobro.Razlika u svemu ima,od kamere,do procesora,kolicine radne memorije,velicine ekrana,rezolucije,broju aplikacija,da li ima hardware-sku tastaturu ili samo on screen,cak nekoga zanima da li je blic xenon ili je obicni LED .) dimenzije mobitela... itd itd
Da ne duzim... www.gsmarena.com sve sto te zanima,kvalitetne i prilicno opsirne recenzije,testovi i sve
ako ne znas engleski dobro ti dodje google translate...
Joj sto i ja otkuca
zivjeli