ima par problemčića u vezi stavljanja igličastog...prva stvar je šta na imalo oštećenu osovinu ne ide...
druga stvar i bitnija je materijal nosača i osovine...moraju po pravilu bit poboljšane...cementirane...ili u najmanju ruku kaljene...inače će se to rasklapat opet, pojest nosač i osovinu...
ideja koja mi se motala po glavi je napravit piksne od fosforne bronce ili bijele kovine umisto teflona...ali nije mi se dalo zajebavat sa tim...te 4 piksne koštaju cca 50kn, potribno ti je ura vrimena da se to sve promine...pa nevidim zašto bi se zajebava...
ove piksne drže bar 10tkm bez imalo lufta uz neku normalnu vožnju...ja mislim da je to ok...
veći je problem ruzina, kod mene je to bilo dosta više nego kod vanjossija...nagrize osovinu, sve skupa se jede ko ludo i eto ti problema...natrpaš malo masti i prst u uvo...
otkad sam prominia, to je drugi motor za vozit...pogodim rupu sa 100+kmh u krivini i motor ostane savršeno miran bez imalo lelujanja...a prije je to bia cirkus sa tim lelujanjem i krivljenjem
šta se ulja tiče, neznam zašto vas hebe to izgaranje sintetike...motul 710 točim, full synt...na leru prvih po minute motor malo dimi...šta je i normalno za cvaju..., krenem, vozim, sve 5. na svjećici NIMALO taloga, koliko se vidi kroz otvor svićice također nimalo, zada na otvoru auspuha se zna nakupljat gareži inače...to šta se vizualno vidi...opet kod mene NIMALO...motor ne vozim ko penzioner, i više ga vozim po otvorenoj cesti nego po gradu...kod otvorene vožnje obavezno ulijem još nekih dec ulja na pun rezervar unutra...
ne dimi, ne smrdi puno, ne čađi, ja zadovoljan...i ipak mislim da je malo bitnije kako to ulje podmazuje nego kako izgara...
a šta mi kaže koji meštar boli me kit...svako ima svoju teoriju...ja ću se držat svoje