Općenito > Oprema

ebay kacige

<< < (8/11) > >>

sski001:
cijena sa shippingom se racuna ako moraš platiti carinu i PDV

Primjer 1
Kupis jaknu preko eBaya i platiš ju US $25 (cca 130 kn) + US $15 (cca 80 kn) za shipping.
Carinu ne plačaš, jer ti je cijena plačene robe ispod 160 kn (shipping se ne računa u cijenu plačene robe).

Primjer 2
Kupis jaknu preko eBaya i platiš ju US $35 (cca 185 kn) + US $15 (cca 80 kn) za shipping. Cijena plačene robe je preko160 kn.
Carinu plačaš na ukupno plačeni iznos za jaknu i za shipping (14 %), pa na sve to skupa ti obračunaju i 23 % PDV i kao šlag na kraju 50 kn poštanskih troškova. A plačaš i obavijest da ti je paket na carini 9,50 kn.
Matematika kaže:
265 kn + 14% = 302 kn + 23% = 372 kn + 50 kn = 422 kn + 9,50 = 431,50 kn
431,50 - 265,00 = 166,50 kn  su ti troškovi carinjena

Također moraš paziti na promjene tečaja. Carinici gledaju koliki je tečaj kad dođeš k njima a ne na dan kad si platio robu.

A to da li će ti progledati kroz prste ovisi o volji carinika.

igor.sb:
tim bolje, ocito znas vise

jer vec god dana kak sam krenio s tim ebayom

slusam kak postarina ulazu u cijenu, prvi glas sad od tebe da ne ulazi, sto mi je i logicnije, kake veze postarina ima s vrijednoscu robe

nisi morao toliko u detalje, sve mi je jasno

:hello: :hello:

sski001:
u ponedjeljak sam imao baš takvo iskustvo na pošti/carini.

Aprilia97:
ja nisam imo problema, nigdje,kaciga iz francuske..baš preko ebaya...lik mi je pokazao da je platio poštarinu,ja njemu uplatio lovu i tjt...bez igrica..a kaciga me došla sitnica 100 eurića
 :toothy9:

Mr J:
1. Carina ne poznaje poklone (gift) - to ne prolazi!
2. Carinjenje je relativno, tu nema pravila - došle mi tenisice, veliki paket, 370,00kn (100,00kn poštarina) nisam ništa platio
2.1. Došao mi ogroman paket doma s Actionvillage-a (1500x500x100) - vrijednost 120$, shipping: free, - bez ikakvog carinjenja i dodatnih plaćanja
2.2. Ribička rola mali paket 200x200x300 - cijena 300$, shipping: 50$ - lupljena carina 10% + PDV + carinski troškovi
3. Kupnja kacige ili bilo koje druge robe - tenisice i slično : u dućan probati i preko ebaya naručiti isti model i veličinu
3.1. Ukoliko nešto ne dođe ili dođe neispravno, dogovoriti se s prodavačem da pošalje novo (u većini slučajeva šalju bez problema i dodatnih troškova)

Ukoliko ima nekakvih pitanja slobodno pitajte.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju