Općenito > Propisi
Imam A1... Sad pitanja.
Mr J:
sve ovisi na kakvog se policajca namjeris...
Tommek:
--- Citat: KicHo7 - 19 Listopad, 2007, 07:54:57 ---
--- Citat: mrcina - 30 Rujan, 2007, 15:12:37 ---nemam pojma ali kad navršiš 18 odeš u policiju tražiš A i vidiš te čuješ od njih tamo.
po meni ako unutar prve 2 god. navršiš 18 upišeš A ali nastavljaš period od prve dvije godine do isteka vozačke te polaganja sigurne vožnje.ili kad ideš promijeniti vozačku nakon položene sigurne vožnje upišu ti A kategoriju.
--- Kraj citata ---
cek...ja imam A1 a prekjuce sam navrsio 18 godina...i sd ja mogu otic u policiju i trazit A makar to nisam polozio il moram polozit B da bi dobio A?! :dontknow:
--- Kraj citata ---
dobijas A automatski...;)
tako je meni rečeno...
replcnt:
ja imam 22 god i imam c, sad moram polagat za a pošto kanim kupit vxr200
Genesis051:
--- Citat: crogenie - 22 Rujan, 2007, 23:33:04 ---Ma neznam... Tu vise nista nema smisla... Znaci, ako ti stari ima auto od 130 konja, ti ga nesmijes voziti... Mora ti stari kupiti novi, a para se nema. Mozda poslati pismo sanaderu da nam on kupi auto... I to ti je sto ces ga voziti dvije godine. Katastrofa. Znaci, zaustave te panduri, das im prometnu i vozacku, alkotest, 0.0, i opa... Nesmijes biti na cesti. To im je vjerojatno zadnje sta gledaju.
--- Kraj citata ---
NE ! auto (preko 75 KW/102 KS) od 130 KS ne smiješ voziti SAM... ako je netko od "starijih vozača" uz tebe, onda to nije problem... dalje: iza 23 h NEMOJ voziti (za zdravlje svojih financija) !!! Na proljeće sam u 2 navrata zaustavljen (na Kantridi i u Opatiji) oko ponoći (dakle, odmah po ostavljenoj "maloj vremenskoj toleranciji")... Isprva nisam kužio: zaustavili me, i čim su vidjeli moju facu, rekli u redu je, možete ići... ::) ni dokumente, ni alko-test, ništa ! :dontknow: poslije sam skužio, to je bilo TO: "lov" na mlade šofere ...
Genesis051:
--- Citat: dejvid - 30 Rujan, 2007, 13:50:40 ---Ja cu ubrzo položiti A1 kategoriju. Sa 18 god. ću dobiti odmah A kategoriju ili ne? Moj frend je tako dobio, ali ne znam je li se to sada mijenjalo ili je ostalo. Hoću li imati nekakva ograničenja kao snaga do 25 kW prve 2 godine sa A kategorijom?
--- Kraj citata ---
DA (sa 18 ćeš automatski, izradom/prijepisom nove vozačke imat upisano (osim postojeće A1) i A kategoriju... malo je vjerojatno, zbog inertnosti državnog aparata, da će se nešto promijeniti u te ("samo") 2 godine... a sa A kategorijom nemaš ograničenja snage motora...
Istina, postoji samo 1 ograničenje, pisano sitnim slovima: da voziš toliko brzo, da preživiš u sumnjivim i/ili opasnim situacijama
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju