E da vidite kak se u Grčkoj vozi. Meni se riga kada ovdje vidim naše puževe , ma puž je brži. Kod nas je koma živa , tamo po centru 8 banki se pegla. 3,5mil stanovnika ,a nema gužve. Kako je to moguće ? JEr nema niti idiotskih semafora na svakom ćošku. Nema stajanja na cesti jer sigurno nitko nebu stal pod sva 4 zmigavca a vozis se 8 banki. Jeste vidli ikada nekoga na Slavonskoj da je stao sa sva 4 nasred ceste ? Niste naravno , a tu po centru non stop neki idiot kojem vrata treba otkinut.
Ulaz u atenu sjuris se sa 200gpsa. Osjecao sam se na bumbaru kao bumbar među orlovima. SAmo kod nas se vozi ko puž , ko glista , ko crv.
Bilo mi je prije 15tak godina jako cudno vozit po Sloveniji za razliku od prije, svi usporili i gmizu. Skuzio taj trend i u Hrvatskom Zagorju prije par godina, valjda jer je SLO blizu ,ne znam kako to drugacije tumacit. Primjecujem da to metastazira vec godima od Zagorja prema unutrasnjosti.
Ljudi ili tipkaju po mobitelima pa voze zbog toga sporije ili se boje kazni. Vjerojatno se raedi o kombinaciji, a ne treba zanemarit i da su ljudi jednostavno gluplji i sporiji kako vrijeme prolazi, za sto nemam odgovor zasto je to tako, ali trend je ocit kad vozis vec 30tak godina kao ja.
Btw, bio u Grckoj, slazem se s tvojim komentarom, to je i moje iskustvo, al oni su "nize" geografski od ovih prostora i tamo je mentalitet u voznji onakav kakav je bio ovdje nekada. Promijenit ce se i to, nazalost
Btw, po ZG se prije 15-20 godina autom vozilo bez problema i ne radi se o bitno manjem broju vozila, nego su sada ljudi tromi ko medjvedi po zimi. Jako frustrirajuce, pogotovo kad zavrsi sezona motora koje je i inace brzi pa sjednes u auto i samo se pitas koji k cekam po guzvama jer nema razloga za njih kad bi svi vozlili normalno