samo cu reci, ja imam d16a6 motor, samo zamijenim d6 glavu i komp, ukupno oko 1000 kn mozda, i imam oko 130 ks , a tvornicki imam 110, skinem katalizator, po papirima jos 5+, moj motor ima ako sam dobro skontao drugacije klipove, tj vecu kompresiju, tako da bi mozda i to igralo.. pa sad gledaj, znaci samo vtec glava... a motor ima bolju usisnu i vecu kompresiju od original d16d6 motora koji ima 125 ks
ne razumijem poantu
Pazi, ti pričaš o V-tech sustavu a to ti je kao da staviš sportskije bregaste na običnu mašinu, + viša kompresija koju po osnovi i imaju 16V-ilci + 16ventila. Komp, jel misliš na drugu mapu za tu glavu(vtec), ili misliš na komplet drugu centralu (ne znam puno o hondama
)?
Alfin boxer 1.7 8V i.e. sohc, s malo podignutom kompresijom (tvornička je na razini 70-tih godina prošlog stoljeća), drugom mapom (tvornička je za teški k**ra*), bez katalizatora, 1.6 8v bregama imaš mašinu sa cca 120-125+ ks (ovisi o mapi i kompresiji kolko bi se dizala) što je u biti i neki maksimum, sve serijala, nikakac 16V, nikakav varijabilni razvod, nikakvi moderni senzori, nikakva dohc glava (komora), trošak jedino remap i brušenje glave i malo vremena u garaži.
Ili 1.6 8v sohc bez katalizatora, sve serijala, jedino druga mapa (jer je tvornička za k**ra*), cca 110-112ks, a sa kompresijom koju ima tvoj 1.6 16V sa 110ks ide još to gore
Alfin 2.0 8Vts je izvlačio cca 150ks kad drugi još nisu tolko izvlačili ni iz 2.0 16V
Poanta, Alfa je oduvijek imala najbolje 2V glave, al inače ako pričamo o hondininom V-techu, to je odličan sustav, po meni najbolji od te vrste varijabilnog razvoda, pouzdan, konkretan i bez mane, to je kao da imaš u istoj glavi običnu i sportsku bregastu