Općenito > Oprema
ZatamNJeni viziri..
sqt_driver:
--- Citat: Doomsday - 25 Rujan, 2010, 21:22:06 ---Ko je od nas lik iz bajke...? Aj razmisli malo... EU je udaljena par godina... I onda počinje stiskanje, seminari, i ostale 'ljepote' za naše policajce, i šta misliš na kome će se oni na kraju ispuvat...? :zubo:
I da, 2-taktni su još uvik po zakonu dozvoljeni, vožnja bez blokade za 50-tke nije i zna se završit na valjcima zbog toga ako nisi malo inteligentan pa uvalija kvalitetno odrađenu blokadu, broj boja nije i neće bit ograničen, rezonantni spuhovi se moraju po zakonu prigušit i kad krene, ručni decibel mjerač će u ruci policajca činit čuda prilikom zaustavljanja vozila... :icon_thumright:
Malo revidiraj šta 'znaš' i šta je 'opće poznato' jer bi te u dogledno vrime moglo koštat... A i vožnja sa zatamnjenim vizirom ili sunčanim naočalama po noći, ma koliko kvalitetnima, bi te isto mogla koštat, na više načina i ne samo zbog policije... ::)
Ka šta san reka, pravna regulativa postoji, samo je pitanje kad će 'krenit đonom' istu i primjenjivat, a budi siguran da ni ja, a ni ti pogotovo, nećemo imat 60 godina kad to sve skupa krene... Samo gledaj... :zubo:
--- Kraj citata ---
zanimljiv izbor rijeci... sumnjam da si stariji od mene.
vidim da ovo nema smisla... kao sto rekoh slazem se s tobom, ti ipak imas preko 2000 postova pa si u pravu.
Doomsday:
A čuj, moja dob se vidi u profilu, tvoja ne, pa mogu samo pretpostavljat iz tvojih postova, a postovi tipa: 'kvalitetan zatamnjeni vizir je OK za noćnu vožnju' ne odišu niti iskustvom, niti godinama... :zubo:
sqt_driver:
--- Citat: Doomsday - 25 Rujan, 2010, 21:47:16 ---A čuj, moja dob se vidi u profilu, tvoja ne, pa mogu samo pretpostavljat iz tvojih postova, a postovi tipa: 'kvalitetan zatamnjeni vizir je OK za noćnu vožnju' ne odišu niti iskustvom, niti godinama... :zubo:
--- Kraj citata ---
ups... ipak nisam stariji od tebe. ali mi je ujedno i drago sto nisam. sto da ti kazem, volim biti mlad, j***s iskustvo.
slusaj ja imam naviku postivanja starijih, sad te shvacam ozbiljnije.
ukratko slazem se s nekim stvarima koje si napisao, necu rezimirati jer mi se ne da pisati. ide se vanka, tako da...
ja sam decku samo iznio svoja iskustva sto se tice vizira, nije bilo rijeci o EU i zakonu nego o vidljivosti s tamnim vizirom, nisam planirao dalje diskutirati ali bilo je dosadno pa...
sve 5. :icon_thumright:
Doomsday:
Nemaš frke... Ja osobno nosin naočale za sunce stalno, kategorija 2, za vožnju, bez greške se može proć kroz bilo koji tunel s njima, teoretski bi se i noću mogle nosit, ali činjenica je da je teže uvidjet opasnost i gomilu detalja noću sa bilo kakvim zatamnjenjem... Znači, to što ti kažeš nije neizvedivo, ali nije ni preporučljivo, zato bi volija da ne preporučaš takvu praksu, ako je ikako moguće...
I sorry ako misliš da ti se obraćan 'sa visoka', nije mi ni na kraj pameti...
:icon_thumright:
Homer:
prošli vikend sam se sjetio ovog topika :-X
krenem na vožnju, i pita me draga "hoćeš uzeti prozirni vizir?". Nitro kaciga ima izmjenu vizira u sekundi tako da ovaj prozirni obično nosim sa sobom, iako ovaj nije baš jako zatamnjen i recimo da imam prilično dobar vid. ali ne, ne treba, vratit ću se doma prije mraka... mhm.. jesam, da. oko 21 sat sam došao. oči su mi iscurile, vani je zahladilo, ja se žurim doma i jer mi se ide i jer mi je hladno, nemrem spustit vizir jer pola ne vidim... aaarrgh ::)
ne, nije ok voziti sa bilo kakvim tamnim vizirom po noći :nono:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju