Tehnički kutak > Tuning skutera

Plastike odose - zapocelo mini uredjenje trkaca

<< < (3/13) > >>

Mr J:
Ne svidja mi se dobiveno...

Cilindar je podosta potrosen a on sa serijskim variomatom i rolicama od 15.5gr dize na zadnji mene od 100kg sa 3/4 gasa... morat cu malo sljedeci tjedan poraditi na tome... vjerojatno cu staviti mekse opruge na kvacilo...  :icon_thumright:

Mr J:
Evo ga, sastavio sam jednu knjizicu za tuning SP180 i slicnih masina...

word 2007 http://rapidshare.com/files/56754363/Za_sve_ponosne_vlasnike_Gilere_Runner_SP180_2T.docx.html
word 97-2003 http://rapidshare.com/files/56762379/Za_sve_ponosne_vlasnike_Gilere_Runner_SP180_2T.doc.html

Mr J:
Danas sam prosirio glavnu diznu na karburatoru sa 1.21mm na 1.30mm (dellorto sa 121 na 130 diznu) ali na Mikuniju je drugacije oznacavanje dizni. Oznaka na dizni za Mikuni TM karburatore ne oznacava promjer rupe nego oznacava protok fluida u ccm po minuti i nije linearno proporcionalan promjeru rupe dizne.

Moram priznati da sam dobio jos malo na snazi i startnosti skutera te se vise ne gusi na 3/4 i 4/4 otvorima gasa...

Ova slika vam pokazuje koji dijelovi karburatora vam utjecu na odredjeni otvor gasa :

Malo sam isao gledati sastav kvalitetnijeg ulja za motocross i vidio da imaju odredjeni postotak ricinusovog ulja (bubu u uho mi je stavio jedan clan na SS-u koji je pitao za ricinusovo ulje) i onda sam ja otisao u ljekarnu i kupio dvije bocice po 50ml ricinusovog ulja (7 i nesto kn je jedna) i onda sam ga pomijesao sa benzinom i sintetickim uljem... Podmazivanje i zastita bi trebali biti nesto bolji zbog stvaranja polimernog filma...

Mr J:
Danas sam imao malo slobodnog vremena i isao sam izraditi Al podnice za trkaca...

Prvo sam otisao u Bauhaus i kupio 2 ploce rebrastog aluminija (51,00kn svaka), zatim sam uzeo reznu plocu za aluminij i brusnu plocu te sam kupio nove zastitne naocale.

Zatim se uzme gumena podnica i sa flomasterom se povuce crta uz rub gumene podnice na aluminij...

Onda pazljivo izrezemo po crti novu podnicu, ispod aluminija stavimo nesto mekano da se ne zgrebe aluminij...

Zatim sa brusnom plocom obradimo rubove nase nove podnice.

Dobili smo nasu podnicu, izmjerimo provrte na plastici i izbusimo ih na aluminijskoj podnici i onda ju montiramo...

Mr J:
Dugo nisam nista radio na skuteru pa eto sada da Vam pokazem kako sam jos prije napravio prekidac za paljenje ventilatora na hladnjaku.

Zasto sam to radio?!

Zato sto termoprekidac na relativno visokoj temp zatvara strujni krug i pali ventilator - to mi je nepovoljno

(uskoro ce biti stavljena el. pumpa vode pa bi i hladjenje trebalo biti ucinkovitije)

Slike :

Na ovoj slici vidite da su 2 zice koje idu na termoprekidac prespojene na 2 plave zice koje vode do prekidaca

Prekidac zaliven sa plastikom za lijepljenje

tip : Ventilator se pali kada mu se medjusobno spoje 2 zice koje idu u termoprekidac koji se nalazi na hladnjaku.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju