Tehnički kutak > Tuning skutera

Plastike odose - zapocelo mini uredjenje trkaca

<< < (4/13) > >>

Mr J:
Tapecirao sam sic kod g. Matusa u nove boje tako da ide uz plastike... :)

Mr J:
Danas sam malo racunao... ujutro sam se rano probudio pa rekoh idem nesto napraviti konstruktivno...

Uglavnom dimenzionirao sam auspuh sa rezonancijom na 8800rpm za sp180 serijski cilindar koji je obradjen po mom ukusu...  :icon_thumright:

Ovo ce biti auspuh koji ce mu davati vise snage i momenta na nizim okretajima, to je radjeno za serijsku struju  :icon_thumright:

Na slikama je samo lonac bez ulazne i izlazne cijevi...

Naravno i njih sam dimenzionirao te sam dobio da bi mi ulazna cijev trebala biti dugacka 256mm a izlazna 230,4mm

Kao sto slika prikazuje koristio sam jednostupanjski difuzor sa kutom penjanja od 9° dok je kod refleksivnog dijela kut padanja duplo veci...

Po mom proracunu sam dobio da ce se valovi poceti odbijati na udaljenosti od 866mm od ispuha Lt i treba dobiti dosta precizno tu udaljenost pri izradi, naravno racunajuci ju po sredisnjoj krivulji auspuha

Sada samo da nadjem malo veceg papira idem u izradu modela od papira...
Naravno, pri izradi modela treba razviti plast te ga nacrtati na papir i onda izrezati i krajeve polijepiti...

P.S. Izabrao sam debljinu lima od 1mm za 3d model  :icon_thumright:

Mr J:
Danas mi je stigla prirubnica pod 45° od Igorovog prijatelja iz SB, Gorana.

Prirubnica je bila reducirana na 22mm, sto je meni premalo pa sam ju prosirio na 28. Imala je malo puknuce na donjoj strani i to sam zalijepio i svu sam ju ojacao sa plastikom tako da bude kruca i cvrsca...

Mikuni je na knap sjeo na tu prirubnicu i sada je sve lijepo zadihtano i postelano, motoric lijepo vrti...

Mr J:
Dobre vijesti...

Termo grupa je narucena i dolazi sljedeci tjedan odmah ide na stol i ceka bolje vrijeme, da prodje zima i onda ide turpijanje skupa sa blokovima... (poslije nove godine), narucen je konacno i zadnji far lexus type (preko black-roxa jer mi se neda zezati sa postom i tim glupostima), dolazi i bosch el. pumpa i ac struja je u potraznji...

Naravno plan je sljedeci : karb 28mm sa flat sliderom, roost auspuh, ac struja, kb ili pm glava, racing radilica sa duzim hodom, polini speedcontrol, delta clutch, duzi prijenos...

Pila bi trebala biti gotova na proljece i kao sto sam najavio ubijati sve na cesti  :headbang:

Mr J:
Evo par novosti...

Karburator Mikuni TM24 je prodan i narucen je Keihin 28mm.

Pumpa je stigla :

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju